Gündem FETÖ’yü ‘ifşa’ etti

FETÖ’yü ‘ifşa’ etti

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gazeteci Toygun Atilla’nın son kitabı ‘İfşa’ Fethullahçı terör örgütünün gizli gerçeklerini ortaya koyuyor. FETÖ’cülerin 15 Temmuz’un ardından nasıl firar ettiğini, futboldaki yapılanmasını, Hrant Dink suikastındaki rolünü ve MİT içindeki FETÖ mensuplarını delilleriyle sunuyor

FETÖ’yü ‘ifşa’ etti

Hürriyet Gazetesi’nin kıdemli muhabiri Toygun Atilla’nın toplumsal ve siyasi gelişmeleri gözlemleyerek 4 yılda yazdığı İfşa, Kırmızı Kedi Yayınevi’nden yayınlandı. FETÖ tarafından gazeteci olarak görev yaptığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne girmesi yasaklanan, tehdit edilen ve kendisiyle birlikte annesinin telefonları dinlenen Toygun Atilla, kitabına mesleğinin ilk yıllarında şahit olduğu haksız tutuklamalarla başlıyor. Kitap, idealist gazeteci Mehmet Bozkurt’a FETÖ mensuplarının iftiralarıyla açılan davalarla devam ediyor.

Yer, zaman, kişi

Toygun Atilla, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in 1982’den itibaren silahlı kuvvetlere sızma girişimlerini yer, zaman ve kişilerin adlarını vererek anlatıyor. Gülen’in her polis kontrolünden kardeşi Seyfullah Gülen’in kimliğiyle kurtulduğunu belirten gazeteci, Burdur’da ilk kez gözaltına alındığı 12 Ocak 1986 tarihine dikkat çekiyor. Burdur’da 13 Ocak 1986’da yapılan ilk sorgulamanın 2016’da TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’na gittiğini belirten Toygun Atilla, beraberindeki 9 kişinin isimlerini vererek terör örgütündeki görev ve konumlarını da açıklıyor.

Taraf’ın manşetleri

Kitabında, darbe girişimine katılan terör örgütü mensubu Bursa Jandarma Komutanı eski Albay Yurdakul Akkuş’un oğlunun ‘Babam general olacak’ mesajı attığını açığa çıkaran Atilla, örgütün emniyet teşkilatında da en çok istihbarat, terörle mücadele, personel ve kaçakçılık şubelerini önemsediğini belirtiyor.

FETÖ’yü ‘ifşa’ etti

Kitapta, terör örgütünün ‘Sol’ görünümlü yayın organı Taraf gazetesinin görevleri, Emrullah Uslu, Önder Aytaç, Mehmet Baransu gibi isimlerin yazılarıyla oynadıkları rol hatırlatılırken, itirafçı örgüt mensuplarının ifadeleri ve Taraf ile kapatılan Alkım Kitapevi’nin terör örgütünün amaçları için kullanıldığı belirtiliyor.

Kurşun askerlere dönüştürdüler

Kitap hakkında Milliyet’e konuşan 27 yıllık gazeteci Atilla, “İfşa sadece FETÖ’yü anlatmıyor, Türkiye’yi anlatıyor. 13 yaşından itibaren ailelerinden çalınan, örgüte kazandırılan, kurşun askerlere dönüştürülenlerin hikayesini anlatıyor. FETÖ’nün 40-50 yıldır bu ülkede nasıl kök saldığını, devletin kılcal damarlarına kadar nasıl sızdığını, kimlerin bu yapıyı görmediğini, görmezden geldiğini delilleri ile ortaya koyuyor. Hepsinden önemlisi örgütle mücadele adı altında yapılan ve yapılamayanları da aktarıyor. Türkiye’nin geleceği hakkında ortaya bir veri koyuyor” diyor.