Gündem Fikirtepe’de iki can alan yangın

Fikirtepe’de iki can alan yangın

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kadıköy’e bağlı Fikirtepe’de dün sabah bir binanın çatı katında yükselen alevler, çevredeki binalara da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, binalarda mahsur kalan vatandaşlar merdiven yardımıyla kurtarıldı. Yangın sırasında çatı katındaki dairenin camından atlayan Hüseyin Yiğit (55) hayatını kaybederken, yangının söndürülmesinin ardından evde alevlerin arasında kalan Kemal Gültürk’ün (56) de cansız bedenine ulaşıldı.

Fikirtepe’de iki can alan yangın

Ölen Yiğit ve Gültürk’ün arkadaşı Emrullah Horoz, “İkisi de emekliydi, birlikte kalıyorlardı. Yangının neden çıktığını halen öğrenemedik. Arkadaşlarımı kaybettiğim için çok üzgünüm” dedi.

Haberin Devamı

‘Camdan atladı’

Yanan binanın bitişiğinde oturun Gürcan Dikgöz de “Komşularımız yangın çıktığını haber verince apar topar evden çıktık. Müdahale etmeye çalıştık ama yangın her yeri sarmıştı. Burada iki emekli kalıyordu. Bunu ucuz atlattık ama bu mahallede bir çok evin altında kağıt toplayıcılarının deposu var. Daha büyük bir yangına sebebiyet verebilir” dedi.