Gündem Fikirtepe her an tutuşmaya hazır

Fikirtepe her an tutuşmaya hazır

29.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İki kişinin yangın nedeniyle hayatını kaybettiği Kadıköy Fikirtepe’nin tamamı aslında yangın yeri. Bölgedeki kentsel dönüşümün tamamlanamaması, Fikirtepe’yi adeta sorun yumağı haline getirdi.

Fikirtepe her an tutuşmaya hazır

Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkılmayan binalar, sığınmacı ve kâğıt toplayıcıların evi haline geldi. Fikirtepe’de 9 yıldır devam eden kentsel dönüşüm nedeniyle harabeye dönen birçok evde Afgan, Özbek ve Suriyeli sığınmacılar yaşıyor. Sığınmacılar, Kadıköy veya Kadıköy’e yakın ilçelerden topladıkları kâğıt atıkları metruk haldeki bu binalarda depoluyor. Bir çoğu kaçak olan depolar, belediye tarafından kapatılmasına rağmen faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Olası bir yangın tehlikesine karşı tedirgin olan mahalleli ise durumdan şikâyetçi.

Haberin Devamı

Evlerin altı kâğıt deposu

Mahalle sakinlerinden İsmail Demir Milliyet’e şunları söyledi:

“Burada kentsel dönüşüm olduğu için her yer harabeye dönmüş durumda. Bu harabe ve metruk yerlerde Afgan, Suriyeli ve Özbek kağıt toplayıcıları kalıyor. Sadece onlar değil uyuşturucu kullananlar da kalıyor. 8-9 senedir kentsel dönüşüm kapsamında ev sahipleri evlerini terk etti. Buradaki evlerin bazıları virane durumda. Şu an Fikirtepe’de nüfusun yüzde 80’i yabancı uyruklu. Gerekli yerlere başvurduk ama bir sonuç almadık. Bu sorunun kalıcı çözümü için yetkililerin el atması lazım.”
Bir başka mahalle sakini Erdinç Güçlü ise, “Her yer metruk bina. Bu binalarda kalanlar ısınmak için, yemek yapmak için ateş yakıyorlar. Birçok evin altında kâğıt deposu var. Yangın tehlikesi yüksek. Burada çıkabilecek herhangi bir yangın diğer binalar içinde tehlike arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fikirtepe her an tutuşmaya hazır