Gündem Fırat’ın doğusunda YPG’ye nokta atışı

Fırat’ın doğusunda YPG’ye nokta atışı

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyon sinyali verdiği Fırat’ın doğusuna yönelik Türk ordusunun bombardımanı dün de devam etti. Deyr ez Zor bölgesindeki güçlerini ve ağır silahlarını Türkiye sınır hattına doğru çekmeye çalışan terör görgütünün yetkilileri ise ABD ve Fransa askeri yetkililerinden TSK’nın engellenmesini istedi.

Fırat’ın doğusunda YPG’ye nokta atışı

Kobani olarak da bilinen Ayn el Arap ve Tel Abyad sınır hattında sıfır noktasına konuşlu uçaksavar, tank, obüs ve zırhlı araçlar Suriye kesimindeki terör örgütü hedeflerine nokta atışları yapıyor.

Haberin Devamı

TSK, önceki akşam 19.00 sıralarında TSK’ya bağlı zırhlı araçlar, Kobani’nin doğusundaki hedeflere birkaç noktadan atışlar yaptı. 21.30 sıralarında yine Tel Abyad yönüne ve sınıra yakın bölgelere TSK tarafından atışlar yapıldığı, ardından Tel Abyad’a bağlı beş köydeki mevzilerin vurulduğu belirtildi. İki bölgedeki sınırın sıfır noktası ve sınır ötesindeki terör örgütü mevzilerine dün de belirli aralıklarla uçaksavar ve top atışları yapıldı.

TSK’nın müdahalesinin ardından ana omurgasını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Deyr ez Zor bölgesinde DAEŞ’e yönelik operasyonlarını durdurdu. Terör örgütü Derik, Kamışlı, Rakka, Haseki ve Deyr ez Zor bölgesindeki güçlerini ve ABD’nin DAEŞ’e karşı kullanmak için verdiği ağır silahları Kobani ve Tel Abyad sınırına sevk etti.