Gündem Fosil sergisini bastılar

Fosil sergisini bastılar

27.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da evrim krizi... 30 kişilik bir grup altgeçitte açılan fosil sergisini bastı. Kırdıkları fosillerle hatıra fotoğrafı çektiren saldırganlar için sergi görevlisi “Darwin’i savunuyorlar” dedi

Fosil sergisini bastılar

Bursa’da bir grup, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Kampüsü’ndeki alt geçitte açılan fosil sergisini bastı.
Öğle saatlerinde UÜ Görükle kampüsünde bulunan alt geçitte açılan sergiye gelen yaklaşık 30 kişilik grup, 3 görevliyi tekme tokat atarak etkisiz hale getirdi. Gruptakiler, daha sonra camlar içerisindeki fosilleri tekmelerle kırmaya başladı. Ardından slogan atıp ve alkış tuttuktan sonra dağıldılar.

‘Darwin’i savunuyorlar’
Sergi görevlisi Hakan İyihuylu, kendilerine “Gönüllüler” adını verdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz cuma günü bu sergiyi açtık. Sol örgüt lehine slogan atan bir grup geldi. Bizimle hiç konuşmadılar, tekme tokat sergiyi yağmaladılar. Sergiye saldıranlar, Darwinizm’i savunuyorlar” dedi. Fosillerin hepsinin lisanslı olduğunu ifade eden İyihuylu, “Fosilleri insanlara göstermiyorlar. Biz insanlığımız gereği bu eserleri insanlara tanıtıyoruz. Bu grup, canlılıktaki herhangi bir değişimi kabul etmiyor. Bize bu nedenle karşılar” ifadelerini kullandı. Polis ekiplerinin alt geçitteki güvenlik kamera kayıtları ile görgü şahitlerinin cep telefonları ile çektiği görüntülerden faydalanarak saldırganları tespit etmeye çalışıyor.