Gündem Game of Thrones, 2018’de bitiyor

Game of Thrones, 2018’de bitiyor

01.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelmiş geçmiş en popüler televizyon dizilerinden ‘Game of Thrones’, ekranlara 2018 yılında yayınlanacak sekizinci sezonla veda ediyor

Game of Thrones, 2018’de bitiyor

Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden ‘Game of Thrones’, sekizinci sezonla izleyicilerine veda ediyor. Fantastik dizinin yayınlandığı HBO kanalı programlama direktörü Casey Bloys yaptığı açıklamada, yedinci sezonun yedi bölümden oluşacağı ve 2017 yazında izleyiciyle buluşacağı söyledi. Dizinin sezonları normalde on bölümden oluşuyordu. Dizinin son sezonu ise 2018 yılında gösterilecek. Bloys, “Bana kalsa 10 sezon daha sürmesini isterim ama dizi için en iyisinin ne olacağı konusunda yapımcıların kararlarına saygı duymalıyız” diye konuştu.
23 dalda Emmy adayı
George R.R. Martin’in romanlarından uyarlanan dizinin sekizinci sezonunda kaç bölüm olacağı ise kesinlik kazanmadı. Bloys, “Yapımcılar kaç bölümü uygun görürse, onları yayınlayacağız” dedi. Diziden yola çıkan yan hikâyeleri konu alan yapımların devam edip etmeyeceği sorusunun yanıtı ise belirsiz. HBO yetkileri, bu tarz projelere sıcak baktıklarını, yapımcıların da bu fikre karşı olmadığı belirttiler.
HBO’nun popüler dizisi ‘Game of Thrones’ yayın hayatına 2011 yılında başladı ve altıncı sezonu 26 Haziran 2016’da sonlandı. Dizinin altıncı sezonu 18 Eylül’de dağıtılacak Emmy Ödülleri’nde drama dalında 23 adaylık aldı.