Gündem Game Of Thrones hakkında bilinmeyen gerçekler!

Game Of Thrones hakkında bilinmeyen gerçekler!

28.06.2016 - 11:51 | Son Güncellenme:

ünayada büyük yankı uyandıran Game Of Thrones nefes kesen yeni bölümleri heyecan dozu yüksek sahneleri ile izleyenleri ekrana kilitlemeye devam ediyor. Yayınlanan her yeni bölüm ile büyük beğeni toplayan Game Of Thrones dizisi hakkında bilinmeyenleri sizin için derledik. İşte Game Of Thrones dizisi hakkında çok fazla bilinmeyen o gerçekler...

Game Of Thrones hakkında bilinmeyen gerçekler

GAME OF THRONES DİZİSİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Game Of Thrones 2011 yılından beri sürekli genişleyen hayran kitlesiyle bugüne kadar çekilmiş en iyi dizilerden biri. Song Of Ice And Fire serisinin senaryoya uyarlanmasıyla ortaya çıkan dizi kitabın hızını geçti ve yeni bir yola girdi. Bu nedenle hem kitabın hem dizinin hayranları heyecanla olacakları bekliyor çünkü bundan sonrası muhtemelen kitabın yazarı George R. R. Martin için de sürpriz olacak. Şimdiyse her Pazartesi'yi iple çekmemizi sağlayan Game Of Thrones’a dair sürpriz bilgiler var.

Aslında hikayedeki kahramanımız Jon Snow Kit Harington yerine, kötü adam Ramsay Bolton'ı canlandıran Iwan Rheon tarafından oynanabilirdi. Jon Snow rolü için deneme çekimlerine katılan Iwan, Kit ile son ikiye kaldığını bir röportajında anlatmıştı. Ardından Ramsay karakterini canlandırması kararlaştırılan Iwan, röportajlarında spoiler vermemesi adına sadece "Çocuğu" (Boy) canlandırdığını söyleyebiliyordu. Bu her ne kadar onun için utanç verici olsa da üçüncü sezonda nihayet "çocuğun" kim olduğunu öğrendik.

Game Of Thrones hakkında bilinmeyen gerçekler

Haberin Devamı

Theon Greyjoy'u canlandıran Alfie Allen, İngiliz müzisyen Lily Allen'ın kardeşi. Hatta Lily "Alfie" isimli şarkısını kardeşi için yazmıştı fakat sözler o kadar da duygusal olmadığı için aralarında tartışma yaşandığını biliyoruz. Lily Allen, Reddit'te "Ask Me Anything" temalı bir söyleşide Theon'un ablası Yararolünün kendisine teklif edildiğini ancak, Alfie'nin bunu istememesi üzerine teklifi reddettiğini açıklamıştı. Oysa ki Game Of Thrones'ta Lily Allen'ı kardeşiyle izlemek harika olurdu!

Beşinci sezonun sonundan altıncı sezonun ortalarına kadar kör kalan Arya'yı canlandıran Maisie Williams, bu sahnelerdeki yakın çekimler için gerçekten görmesine engel olan opak lensler kullanmış. Dövüş sahnelerindeyse görmesini sağlayan fakat onu görmüyormuş gibi gösteren lenslerle sahneler çekilmiş.

Dizide Missandei karakterini canlandıran Nathalie Emmanuel, dizi çekimleriy sırasında Furius 7 filminde de yer alıyordu. Bir röportajında söylediğine göre, Vin Diesel'in karşısında birkaç kez yanlışlıkla Valyria dili konuşmuş.

Haberin Devamı

Tywn Lannister'ı dizide ilk gördüğümüz sahneyi hatırlıyor musun? Muhtemelen avladığı bir geğiyin derisini yüzüyordu. O sahnenin bu kadar gerçekçi olmasının sebebi, gerçekten ölü bir geyiğin derisini yüzmesinden kaynaklanıyordu. Sahne çekilmeden önce yapımcıların kendisine vejeteryan olup olmadığını söyleyen oyuncu, ilk gün nasıl yapıldığını öğrendiği deri yüzmeyi ikinci sefer çekim sırasında yapmış. Tabii kokuyu ellerinden çıkarması da iki gününü almış.

Kızıl büyücüyü Melisandre'yi canlandıran Carice van Houten, aslında Cersei rolü için düşünülmüştü. Fakat başka bir yapımda rol aldığı için deneme çekimlerine katılamadı ve biz de onı Melisandre olarak izledik. Fakat bir Lannister olarak görsek hiç fena olmazdı.

Game Of Thrones hakkında bilinmeyen gerçekler


Tyrion Lannister rolü için düşünülen tek isim Peter Dinklage'ydi. Oyuncu aynı zamanda yazarın istediği iki oyuncudan biriydi. Diğeriyse Ned Stark rolünü canlandıran Sean Bean'di. Yapımcılar rol için kendisiyle görüşmeye başladığında, fantastik bir seri olmasından biraz çekindiğini söylüyor Dinklage. Çünkü kendisi uzun bir sakal bırakmak zorunda kalmak istemiyordu ayrıca ucu sivri ayakkabılar giyeceğini düşünüyordu. Yapımcılar rolüyle ilgili bilgi verince anlaşmayı kabul etti. Tabii bunda David Benioff'un işlerine hayran olması da etkiliydi. Bu arada matematiksel açıdan diziyi inceleyen uzmanlar, başrolün Peter Dinklage olduğunu söylüyor. Çünkü dizide en çok farklı karakterle etkileşime geçen ve en çok bölümde görünen karakter Tyrion Lannister.

Margaery Tyrell karakterini canlandıran Natalie Dormer tıpkı bizim gibi bir Game Of Thrones hayranı. İlk sezonu büyük bir merakla izleyen Natalie, ikinci sezonda ekibe katılıdığında o hissi kaybebetmemek için senaryoda sadece kendisini ilgilendiren kısımları okuyduğunu söylüyor. Böylece dizi yayınlandığı gün yine aynı heyecanla takip edebiliyor.

Game Of Thrones dizisinin her bölümü için 10 milyon dolar harcanıyor. Bu rakam da diziyi gelmiş geçmiş en pahalı yapımlardan biri haline getiriyor. Sezon aralarını bir yıla yaymalarına şaşırmamak lazım.

Yazarlar