Gündem Gara’da hava harekatında 35 terörist öldürüldü

Gara’da hava harekatında 35 terörist öldürüldü

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine 25 Eylül’de düzenlenen hava taarruzlarının görüntüleri ortaya çıktı.

Gara’da hava harekatında 35 terörist öldürüldü

Hava harekâtı, PKK militanlarına yönelik 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarına 6 adet F-16 savaş uçağı ile düzenlenmişti. Operasyonda hedefler tam isabetle imha edilirken, taarruzun görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde tek füze ile iki ayrı hedefin patladığı fark ediliyor. Operasyonda 35 militan etkisiz hale getirilirken, görüntülerde de sığınak ve malzeme depolarının başarıyla yok edilmesi yer aldı.

Haberin Devamı

Kaymakam’a tuzak

- Bitlis’in Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül’ün makam aracına teröristler tarafından konulan bombanın son anda fark edilmesiyle bir facia önlendi. Kaymakam Eligül, sabah makamına gitmek için hazırlanırken, arka koltuk bölgesine tuzaklanan 2 el yapımı bombayı son anda şoförü ve korumaları fark etti. Uzaktan kumandalı düzenekle desteklenen bombanın fark edilmesinin ardından olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları bombayı imha etti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, çevredeki kameralarda inceleniyor.