Gündem 'Gastrik by-pass' ameliyatı ile 90 kilo verdi

'Gastrik by-pass' ameliyatı ile 90 kilo verdi

06.09.2015 - 15:32 | Son Güncellenme:

Aynada aşırı kilolarıyla yüzleşen ve bir günde aldığı kararla "gastrik by-pass" ameliyatı olan 26 yaşındaki Ali Canikli, 10 ayda 90 kilo vererek, 175 kilodan 85 kiloya indi.

Gastrik by-pass ameliyatı ile 90 kilo verdi

Ankara'da yaşayan Ali Canikli, düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam ile her geçen gün kilo almaya başladı. Aşırı kiloları nedeniyle arkadaşlarından ve sosyal yaşamdan uzaklaşan, bilgisayar başında daha fazla vakit geçirmeye başlayan Canikli, 175 kiloya ulaştı.

Sokağa çıkmaktan, alışveriş yapmaktan nefret eder hale gelen Canikli, kısa bir yürüyüşünde nefes nefese kalmaya, ayaklarında ağrılar oluşmaya başladı. Yaşama sevincini yitiren ve psikolojisi bozulan Canikli, uzun süre bakmadığı, adeta küstüğü aynayla bir gün tesadüfen karşı karşıya geldi.

Kendisini sorgulamaya başlayan Ali Canikli, kilo vermenin yöntemlerini araştırmak için bilgisayar başına oturdu. Önce zayıflama haplarına başvuran Canikli, hapların riskli olabileceği düşüncesiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde genel cerrah Prof. Dr. Z. Volkan Kaynaroğlu'na müracaat etti.

Geçen yıl 14 Ocak'ta 175 kiloyla "gastrik by-pass" ameliyatı olan ve hastaneden taburcu edildiğinde 167 kiloya düşen Canikli, ameliyattan bir ay sonra 25, iki ay sonra 40 kilo verdi. 10. ayında vücudundaki 90 kiloyu kaybeden Canikli, 85 kiloya kadar geriledi.

Ali Canikli'ye, vücudunda oluşan sarkmalar nedeniyle de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi plastik cerrah Doç. Dr. Ersoy Konaş tarafından geçen hafta karın germe ameliyatı yapıldı. Hem aşırı kilolarından hem de kilolarının neden olduğu rahatsızlıklardan kurtulan Canikli, ideal bir fiziğe kavuştu.

"Neredeyse bedenimden iki insan çıktı"

Aşırı kiloları nedeniyle hayatından endişe etmeye başladığını anlatan Canikli, "Arkadaşlarımın kilolarımla dalga geçmesi, alışverişte beğendiğim hiçbir kıyafeti alamamak, insanların beni dışlaması kendimden vazgeçme noktasına getirdi. Yıllarca küstüğüm ve bir gün tesadüfen baktığım ayna, kabusum olan aşırı kilolarımı yüzüme vurdu" dedi.

Ameliyattan sonra sıkıntılı süreçler yaşadığını ancak hedeflediği görünüme kavuştuğunu söyleyen Canikli, şimdi hayatı daha çok sevdiğini belirtti.

10 ayda ciddi bir devrim yaşandığını anlatan Canikli, "300 günde neredeyse bedenimden iki insan çıktı, akrabalarım, arkadaşlarım beni tanımadı" diye konuştu.

Kaybettiği arkadaşlarını kazanmaya başladığını, hatta daha fazla arkadaşa sahip olduğunu dile getiren Ali Canikli, istediği her yere gidebildiğini ve büyük bir zevkle alışveriş yaptığını kaydetti.

Canikli, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ve daha önce yapamadığı ya da ertelediği her şeyi listelediğini, tek tek yapmaya başladığını sözlerine ekledi.