Gündem GATA’da 30 kişiye gözaltı kararı çıktı

GATA’da 30 kişiye gözaltı kararı çıktı

26.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün kapatılan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) mahrem yapılanmasına ilişkin 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

GATA’da 30 kişiye gözaltı kararı çıktı

Şüphelilerden 24’ünün askeri doktor olduğu, bu doktorların FETÖ tarafından ayarlanan hastahanelerde aranan örgüt mensuplarını kayıt yaptırmadan tedavi ettirdikleri ve firari hamile kadın örgüt mensuplarının da doğumlarını gerçekleştirdiklerini belirtildi.

Haberin Devamı

Arşiv oluşturdular

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) sızmış FETÖ mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nca 21 Haziran’da sözde GATA yapılanmasında aktif faaliyet yürüten üst düzey imam İ.Ş. gözaltına alındı.

İ.Ş.’nin cep telefonunda “2048” adlı oyun görünümlü ve Bylock, Eagle gibi kripto haberleşme sistemleri üzerinden örgüt mensuplarınca yapılan yazışmalar tespit edildi. Yazışmaların incelenmesi ve yapılanmaya mensup M.T.’nin itirafları sonucunda GATA yapılanmasındaki asker ve bu askerlerden sorumlu sözde mahrem imam sivillerin bilgisine yer verilerek arşiv oluşturulduğu belirlendi.

Yazışmalarda, örgütsel olarak önemli konularda halen terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e danışıldığı ortaya çıktı. Ayrıca örgütün TSK yapılanmasına yönelik kamuoyunda ankesörlü hat davaları olarak bilinen davalardaki örgüt mensubu sanıkların tutum ve davranışlarının değerlendirildiği, davaların itibarsızlastırılması için çalışmalar yapıldığı, serbest bırakılan sanıkların tamamının izlendiği ve bu sanıkların örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri de tespit edildi.

Haberin Devamı

Kayıt dışı doğum

Haklarında gözaltı kararı verilen ihraç edilen askeri ve sivil doktorların örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri, özel hastanelerde firari olan örgüt mensuplarını kayıt yaptırmadan tedavi ettikleri, firari hamile kadın örgüt mensuplarının doğumlarını da kayıt yaptırmadan gerçekleştirdikleri kaydedildi. Bu bilgiler neticesinde 24’ü askeri doktor toplam 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul ve 5 ilde şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Yazarlar