Gündem Gaziantep SEV Amerikan 135. yaşını kutladı

Gaziantep SEV Amerikan 135. yaşını kutladı

19.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Gaziantep Sev Amerikan Hastanesi 135. yılını yenilenen diyabet kliniğiyle kutladı.

Gaziantep SEV Amerikan 135. yaşını kutladı

Yenilenen Diyabet Kliniği’nin açılış töreninde konuşan Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Sermet Kileci, yenilenen kliniğin bölgenin en yetkin diyabet tanı ve teşhis kliniklerinden biri olduğunu söyledi. Dr. Kileci, “Bölgemizdeki en yaygın hastalıklardan biri de ne yazık ki diyabet. Biz bu nedenle diyabete önem verdik ve ciddi yatırımlar yaptık. İlerleyen günlerde Türk Diyabet Vakfı ile bir dizi yeni çalışmanın da yapılacağının müjdesini vermek isterim” dedi.
Diyabet ve sağlıklı beslenme konusunda konuşan uzman diyetisyen Dilara Koçak da, “Diyabet, aslında 21. yüzyılın bize getirdiği yeni hayat modeliyle doğrudan ilişkili. Spordan uzak, hareketsiz bir yaşam tarzının yaygınlaşması, hazır gıdaların daha çok tüketilir olması, öğün zamanlarının kısalması gibi faktörler bu yeni yaşam modelinin en çarpıcı özellikleri. Bu yaşam tarzı da obeziteyi, yüksek tansiyonu, diyabeti ve kalp hastalıklarını hızlandırıyor” diye konuştu.