Gündem Gebeliğinizin 35. haftasında sizi ve bebeğinizi neler bekliyor?

Gebeliğinizin 35. haftasında sizi ve bebeğinizi neler bekliyor?

19.04.2018 - 16:45 | Son Güncellenme:

Doğuma çok az zaman kaldı. Heyecanınız yükselmekte. Peki 35. haftada sizi ve bebeğinizi neler bekliyor. Sizler için araştırdık.

Gebeliğinizin 35. haftasında sizi ve bebeğinizi neler bekliyor

Gebeliğin 35. haftasında bebeğinizin durumu

Haberin Devamı

Bebeğiniz hızla uzamaya ve kilo almaya devam etmektedir. Fakat bu haftadan sonra artık daha fazla uzamayacaktır. Yaklaşık 46 santim olan bebeğiniz bundan bir iki santim daha uzun da olabilir. Yaklaşık kilosu 2 kilo 300 gram civarındadır. Elbette bunlar ortalama değerlerdir. Bundan az veya çok değer gösteriyorsa, doktorunuz bir sakınca görmüyorsa ve bebek sağlıklıysa bir problem yok demektir.

Bebeğiniz büyüdüğü için rahminiz ona dar geliyor ve eskisi kadar özgürce hareket edemiyordur. Ama tekme atma sıklığı aynı olacaktır. Böbrekleri artık tam anlamıyla gelişmiş durumdadır. Karaciğeri de bazı besin maddelerini işleyebilecek hâle gelmiştir. Temel organlarının hemen hepsi gelişmiştir.

Gebeliğin 35. haftasında bebeğin beyin gelişimi kapsamlı hâle gelmiştir ve ince sinirleri de bağlantı kurmaya başlamıştır. Beyni daha karmaşık hâle gelmeye ve gelişimini tamamlamaya başlamıştır. Fakat kafatası doğumda rahatça çıkabilmesi açısından hâlâ yumuşaktır.

Haberin Devamı

Gebeliğin 35. haftasında sizi bekleyen değişimler nelerdir?

Bebeğiniz eskiye göre oldukça büyüktür ve bu sebeple midenize ve idrar kesenize baskı yapıyor olabilir. Midenize yaptığı baskı sonucu mide yanmaları yaşıyor olabilirsiniz. İdrar kesenize yaptı baskı sonucunda idrar tutmada zorlanabilirsiniz. Bunları en aza indirmek için sık sık hafif yürüyüşler yapmanız ve yediğiniz besinlere dikkat etmeniz önemli derecede fayda sağlayacaktır.

Gebeliğin 35. haftasından itibaren doktorunuzla her hafta görüşmeniz önerilecektir. Bazı testler yaptıracak ve bu testlerin sonuçlarına göre vücudunuzdaki zararlı bakterilerin miktarını ve size ve bebeğinize zarar verip vermeyeceğini öğrenecekseniz. Korkmanıza gerek yok çünkü bu bakteriler ilaçlar yardımı ile düzene sokulabilir fakat yine de dikkatli olmakta fayda var.
Karşılaşabileceğiniz bazı rahatsızlıklar
Gebeliğin 35. haftasında bazı sıkıntılarınız olabilir. Bakalım neler.
• Mide yanması ve hazımsızlık
Bebeğiniz büyüdüğü için midenize baskı yapmaktadır. Bu da mide yanması ve hazımsızlık demektir. Bundan kurtulabilmek için yediğiniz besinlere dikkat etmeniz önerilir. Büyük öğünlerden sonra biraz yürümek iyi gelecektir.

Haberin Devamı

• Baş ağrısı
Öncekinden çok daha fazla oksijene ihtiyacınız olduğundan vücudunuz bu oksijeni almadığında başınız ağrıyabilir. Bununla birlikte değişen koşullar da hassas olmanıza sebep olabilir. Ağrı kesici almadan tedavi olmanız önerilir. Dinlenin gerekirse hafif bir masaj sizi gevşetecektir.
• Varis
Varis kan dolaşımınızın artması sonucu oluşur. Bunu gidermek için yürümek en iyi çaredir.

Doğuma günler kaldı. Ne yapmalı?

Gebeliğin 35. haftasındasınız. Önceki haftalarda düşündüğünüz doğum sırasında yapılacaklar ve olabilecekler hakkında daha detaylı düşünmeniz tavsiye edilir. Bunlar oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için önemlidir. Doğumun nerede ve nasıl yapılacağı araştırılmalı ve hastane önceden ziyaret edilmelidir. Bu heyecanınızı da az da olsa bastıracaktır.

Yazarlar