Gündem Gebze - Halkalı demir yolu ne zaman açılacak? Hangi duraklardan geçecek?

Gebze - Halkalı demir yolu ne zaman açılacak? Hangi duraklardan geçecek?

11.03.2019 - 12:04 | Son Güncellenme:

Gebze - Halkalı demir yolunun ne zaman açılacağı belli oldu. Vatandaşlar arasında merakla beklenen Gebze - Halkalı demir yolu hangi duraklardan geçecek? Her gün iş, okul için ulaşım kullanmak zorunda olanlar sabırsızlıkla Gebze - Halkalı demir yolunun açılmasını bekliyor. Peki Gebze - Halkalı demir yolu ne zaman açılacak? İşte sabırsızlıkla beklenen o tarih...

Gebze - Halkalı demir yolu ne zaman açılacak Hangi duraklardan geçecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal Büyükçekmece'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

GEBZE - HALKALI DEMİR YOLU NE ZAMAN AÇILACAK?

Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: 2017'de İBB Başkanı olduktan sonra teknik olarak Metrobüs hattının Silivri'ye kadar uzatılamayacağını söylemiştim. Metrobüs günlük 500-600 bin yolcu taşıma kapasitesine göre yapılmıştı. Şu anda 900 bin civarında yolcu taşıyor. Biz Silivri'ye uzatıp 400 bin yolcu daha ilave edersek hem eski yolcular hem de yeni yolcular zorluk çekecekti. Şimdi yeni bir raylı sistem entegre oluyor.

Halkalı-Gebze eski banliyö hattının açılışını 12 Mart 2019 Salı günü yapacağız inşallah. O hattın açılışıyla birlikte metrobüsten 100-150 bin yolcunun bu hatta kayma durumu var. Böyle olduğundan Metrobüs hattını Büyükçekmece'ye, Kumburgaz'a kadar uzatacağız. Dolayısıyla 2017 yılında söylediklerimle şimdi söylediklerim arasında bir çelişki yok." İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GEBZE - HALKALI DEMİR YOLUNUN DURAKLARI

Halkalı, Mustafa kemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy,Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu,Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze