Gündem Geleceğin Yıldızları 30. yaşını kutluyor

Geleceğin Yıldızları 30. yaşını kutluyor

27.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Okul dışı eğitim kampları düzenleyen Geleceğin Yıldızları 30. yaşını kutluyor. Fahrettin, Murat ve Osman Gözet kardeşlerin birlikte kurduğu Geleceğin Yıldızları, dünya kampçılığının en üst organizasyonu ICF Uluslararası Kamplar Birliği’nin de en etkin üyelerinden biri.

Geleceğin Yıldızları 30. yaşını kutluyor

Çocuklara ve gençlere unutamayacakları deneyimler sunarken, ailelere de güven verdiklerini belirten Geleceğin Yıldızları’nın kurucularından Murat Gözet “Deneyime dayalı öğrenme alanında geliştirdiğimiz eğitim ve program modellerimizle yurt içinde ve yurt dışında sıklıkla örnek alınıyoruz. Uluslararası Kamplar Birliği ile tecrübe ve fikir alışverişi yaparak, kendimizi çağın yeniliklerine uygun olarak sürekli geliştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Murat Gözet, 2000’den sonra doğan Z kuşağı hakkında şu bilgileri veriyor: “Gençlerin yüzde 49’u, en yakın arkadaşıyla iletişim kurmak için yazılı mesajlaşma platformlarını tercih ediyor, sadece yüzde 25’i arkadaşlarıyla okul dışında düzenli olarak görüşüyor. Ortalama bir genç telefonunu günde en az 80 kez kontrol ediyor, cep telefonu, bilgisayar veya sosyal ağlara bağlanabilen benzer cihazlardan uzak bırakıldıklarında üzülüyorlar. 13-17 yaş arası gençler dijital ortamda tanışılan arkadaşların sadece yüzde 20’si ile şahsen tanışıyorlar. Gençler fiziksel açıdan her zamankinden daha güvenli ancak zihinsel açıdan savunmasızlar. Okulda olmadıkları zamanlarda ders çalışmıyorlar.”

Bu nedenlerle çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimleri için doğada daha fazla zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunu savunan Gözet, 160 yıllık geçmişi olan kampçılık sayesinde “İnsan gücüyle güvenli macera deneyimi, sosyal çevre edinimi, ebeveyn olmayan genç koçların mentorluğu, pozitif risk alma fırsatı, konfor alanından çıkma motivasyonu, özgüven gelişimi gibi katkılar sağladığına dikkat çekiyor.