Gündem Geriye yürek yakan fotoğrafları kaldı

Geriye yürek yakan fotoğrafları kaldı

13.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli kırsalında önceki gün terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Jandarma Çavuşlar Emre Üçkan (26) Kütahya’da, Ökkeş Ede (26) ise Osmaniye’de gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Geriye yürek yakan fotoğrafları kaldı

Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından şehit Emre Üçkan memleketi Kütahya’ya, Ökkeş Ede ise Osmaniye’ye uğurlandı. Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy’de oğullarının cenazesini karşılayan çiftçi baba Mustafa (50), anne İftadiye Üçkan (47) ve ağabey Oğuz Üçkan (28), gözyaşı döktü. İki kardeşin küçüğü olan şehit Üçkan’ın, 5 yıldır Tunceli’de görev yaptığı ve görev süresinin dolmasına 6 ay kaldığı belirtildi. 2,5 ay önce izne geldiği öğrenilen şehidin ağabeyi Oğuz Üçkan, kardeşinin kendilerini önceki gün telefonla aradığını belirterek, “Operasyona çıkıyorum. Belki bir daha görüşemeyebiliriz. Hakkınızı helal edin’ dedi” diye konuştu. Anne İftadiye Üçkan ise “Ben sana doyamadım. Ben bu acıya nasıl dayanacağım? Ah yavrum ah kuzum” diyerek feryat etti. Annenin feryatları, yürek sızlattı. Şehit Üçkan için düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Üçkan’ın cenazesi Yeniköy Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Hem öksüz hem yetim

Şehit Ökkeş Ede’nin ise anne ve babasının daha önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. 2012 yılında Alanya’da turizm sektöründe çalışmaya başlayan şehidin, Rusya ile yaşanan krizin ardından sınavlara girerek yaklaşık 2 yıl önce uzman çavuş olduğu belirtildi. 12 Nisan’da nişanlısıyla nikah masasına oturan Ede’nin, 3 Eylül için düğün yapmaya hazırlandığı ve salon tuttukları öğrenildi. Anne ve babasını daha önce kaybeden şehit Ede’nin taziye çadırı kayınvalidesinin oturduğu evin önüne kuruldu. Şehit Ede’nin naaşı Osmaniye’deki Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Geriye yürek yakan fotoğrafları kaldı

Erdoğan’dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli’de şehit düşen Jandarma uzman çavuşlar Ökkeş Ede ile Emre Üçkan’ın ailelerine telgraf göndererek başsağlığı diledi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Terör örgütü PKK’nın hain bir saldırıyla Hakkari’de yol yapımında çalışan 2 işçimizi, Tunceli’de kahraman 2 askerimizi şehit etmesi canımızı yaksa da teröristler er ya da geç gereken cevabı alacak” ifadelerini kullanan Altun, şunları kaydetti: “Son 3 günde; Ankara Merasim Sokak’ta 29 kişinin şehit olduğu saldırının faili PKK’lı etkisiz hale getirildi, İstanbul Vodafone Park’ta 46 kişiyi şehit eden PKK’lı teröristlerden biri daha yakalandı, Pençe Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 45’e ulaştı. Devletimiz kaybettiğimiz canların hesabını soruyor, şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyor, bırakmayacağız. Teröristlere nefes aldırmayacak, terörün kökünü kazıyana kadar durmayacağız.” ANKARA Milliyet