Gündem Giresun'da askeri helikopter düştü!

Giresun'da askeri helikopter düştü!

05.07.2016 - 18:19 | Son Güncellenme:

Giresun'un Alurca İlçesi Tohumluk Yaylası'na Sikorsky S-70 tipi bir askeri helikopter düştü. Helikopterde bulunan 15 kişiden 7'si şehit oldu, 8 kişi ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.

Giresunda askeri helikopter düştü

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde şehit olanların kimlikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı. Yaralılar Giresun'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, pilot üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

CENAZELER ALUCRA’YA GETİRİLDİ

Haberin Devamı

Giresun’un Alucra İlçesi’ndeki helikopter kazasında şehit olan askeri personel ve yakınlarının cenazelerinden 6’sı ambulanslarla Alucra Devlet Hastanesi’ne getirilerek morguna konuldu. Bir cenaze ise Yağlıdere Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Kaza sonrası yaralı olarak Alucra Devlet Hastanesi’ne getirilen Albay Ünal Bayhan ile kızı Işık Bayhan da buradaki ilk müdahalelerinin ardından başka hastanelere sevk edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ORGENERAL AKAR'I ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı telefonla arayarak bilgi aldı. Erdoğan kazadan bülük bir üzüntü duyduğunu belirterek şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralı olanlara şifalar diledi.


Giresunda askeri helikopter düştü

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru (ARŞİV)

Giresunda askeri helikopter düştü


ENKAZA İLK KÖYLÜLER ULAŞTI

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailelerini ziyarete giden askerler ve ailelerini taşıyan helikopterle saat 17.30 sıralarında irtibat kesildi ve ardından düştüğü bilgisine ulaşıldı. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere’deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.

HELİKOPTER NEDEN DÜŞTÜ?

Helikopterin düşüş nedeni ile ilgili kesin bir açıklama yapılmazken helikopterin yayladaki olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğü öğrenildi. Bölgede kötü hava koşullarının etkili olduğu ve sis bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca helikopterin de alçak uçuş yapmış olabileceği de iddialar arasında.

Haberin Devamı

Giresunda askeri helikopter düştü

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ

Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildi.

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli'nin yaralıların durumuyla ilgili daha sonra bir açaklama yaparak kazanın nedeni tamamen olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekliştiğini ve saldırı nedeniyle düşme söz konusu olmadığını açıkladı.

5 yaralı GATA'ya sevk edildi

Helikopter kazasında yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan, kızı Işıl Bayhan ile oğlu Erdal Bayhan ve helikopter teknisyeni Muharrem Demir , Ordu - Giresun Havaalanı’ndan uçakla Ankara GATA'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

Öte yandan olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri de, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için ambulanslarla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.