Gündem G(irls)20’de Ece Türkiye’yi temsil etti

G(irls)20’de Ece Türkiye’yi temsil etti

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

G-20 Zirvesi’nin alt komisyonu G(irls) 20’ye katılan Ece Çiftçi, “Diğer genç kadınlarla dünya sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini konuştuk” dedi

G(irls)20’de Ece Türkiye’yi temsil etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G-20 Zirvesi’nin alt komisyonlardan olan G(irls)20, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşti. 20 gelişmiş ülkeden 18-23 yaş arasında ki 20 genç kadının katıldığı G(irls)20’de, dünyanın sosyal ve toplumsal sorunları için yapılabilecekler konuşuldu. Türkiye’yi “SosyalBen Projesi’ ile temsil eden Ece Çiftçi, dünyayı değiştirmek için hayallerini ve yaptıklarını anlattı. 23 yaşındaki Çiftçi, 1 hafta boyunca 20 ülkeden seçilen diğer genç kadınlarla birlikte dünyanın çeşitli sorunlarına bakış açılarını ve çözüm önerilerini konuştu.

Haberin Devamı

‘SosyalBen’i anlattım’

Çiftçi, “SosyalBen Vakfı olarak Türkiye’de 54 şehirde 350 gönüllü ile çalıştığımızı anlattım. Özellikle dezavantajlı çocuklara yönelik dans, drama, spor, yaratıcı yazarlık, resim, müzik gibi çalışmalarımızı özetlerken, Kars’tan Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar amaçlarımızı geçekleştirmek için yaptıklarımızı vurguladım. Gambia, Makedonya, Nepal, Moğolistan, Kamboçya ve Karadağ gibi ülkelere uzattığımız elimizle Türkiye’yi temsil ettiğimizi ve sponsorlarımızın desteklerini belittim” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Yönetimi okuduğu öğrenilen Çiftçi, zirve de en çok mülteci, kadının iş hayatındaki yeri ve küresel ısınma konularının konuşulduğunu ama kaçak göçmen sorununun zirveye damga vurduğunu ekledi.

Haberin Devamı

‘Daha güçlü hissettim’

G20 liderlerine mesajlarını ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini raporladıklarını belirten Çitçi, şunları söyledi:
“Göç sürecinin dünya kadınlarını nasıl etkilediği, göçmenlerin karşılaştığı iş bulma sorunu, çocuk yetiştirme de karşılaştıkları engelleri, dil bilmemelerinin neleri engellediğini konuştuk. Küresel ısınma sorununda ise temiz suya erişim sürecinde kadınların yaşadıkları gündem maddesi oldu. Toplantıdan sonuç alınması için G20 liderlerine mesajlarımızı ve sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi raporladık. Döndükten sonra kendimi her zamankinden daha güçlü hissetim. Yüzlerce mesaj alıyorum. Tanımadığım bir sürü kişi güzel dileklerini paylaştı. Zirve sayesinde desteklerin artacağını ve daha çok çocuğa dokunmamıza inanıyorum. SosyalBen’in kahramanlarının artmasından gurur duyuyorum.”