Gündem Gizli kasalardan FETÖ çıktı

Gizli kasalardan FETÖ çıktı

15.09.2017 - 08:24 | Son Güncellenme:

İSTANBUL'da silahlı terör örgütü FETÖ'ye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgütün en önemli finans kaynaklarından birisi olan ve 2 yıl önce TMSF tarafından el konan Bank Asya'nın kiralık kasalarından örgüt mensuplarınca referans olarak kullanılan 1'er ABD doları banknotlarla örgüt elebaşı"Fetullah Gülen"in ismini yazılı olduğu kol saatleri çıktı. Gözaltı kararı verilen kasa sahibi 50 örgüt şüphelisinden 37 si gözaltına  alınırken, 5'nin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Gizli kasalardan FETÖ çıktı

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün en önemli finans kaynaklarından birisi olan ve 2015 yılında TMSF tarafından el konan Bank Asya'nın hesap ve kasalarını inceleyen TMSF yetkilileri, merkezi Ümraniye'de bulunan bankanın özel kaslarında geçtiğimiz ay yaptığı incelemelerde 1'er dolar banknot paralar ile içerisinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in isminin yazılı olduğu kol saatleri buldu.

Haberin Devamı

Durumu savcılığa ileten TMSF yetkililerinin başvurusuyla derinleştirilen soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro savcıları bankanın gizli kasalarında teferruatlı incelemelerde bulundu. Bankanın TMSF'ye devri sonrası şubeleri kapanınca Ümraniye'deki banka merkezine toplanan kasalar, yetkililer huzurunda polisle birlikte açıldı. Açılan 50 kasada, 1'er Dolarlık banknotlar bulundu.

Örgüt içerisinde referans olarak kullanılan bu banknotlar üzerine inceleme başlatılırken, F.D., F.B., H.Y., S.S. ve Y.D.isimli şahısların 5 farklı kasasından ise da üzerinde terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in isimlerinin yazılı olduğu 9 kol saati çıktı.

Yapılan araştırmalarda kasalarında 1'er dolar banknot ve kol saatleri çıkan şüphelilerin bir kısmının aynı zamanda örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Bir kısmı ise çıkartılan KHK'lar ile terör örgütü üyeliği suçlamasıyla görevlerinden ihraç edilen kasa sahibi şahıslar olduğu öğrenilen 50 şüpheliye önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı çıkartıldı. 19 ilde düzenlenen operasyonda 37 örgüt şüphelisi gözaltına alındı. Örgüte yönelik soruşturmalar kapsamında 5'nin yurt dışına kaçtığı öğrenilen 13 firari şahıstan 8'nin yakalanması için çalışmalar sürerken, yurt dışına kaçan ve haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin örgüt üst yönetimiyle irtibatlı şahıslar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı