Gündem Gizlice gömülen Madımak firarisiyle ilgili soruşturma sürüyor

Gizlice gömülen Madımak firarisiyle ilgili soruşturma sürüyor

13.07.2011 - 15:47 | Son Güncellenme:

.

Gizlice gömülen Madımak firarisiyle ilgili soruşturma sürüyor

SİVAS Olayları’nın 1 numaralı sanığı olarak 18 yıldır aranırken, geçen pazar günü oğlunun kentmerkezindeki evinde ölen ve ertesi gün gizlice defnedildiği ortaya çıkan 72 yaşındaki Cafer Erçakmak ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında cenazenin defin işlemine katılan mezarlık görevlilerinin de ifadesi alındı.

Haberin Devamı

2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri içen kente gelen misafirlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu çıkan ve 35 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların kışkırtıcısı olduğu iddia edilen dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak’ın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Ailesinin Erçakmak’ın kentteki eve 7 Temmuz günü geldiği bilgisi vermesi üzerine polis ekipleri çevreden binayı gören tüm güvenlik kameraları görüntülerine el koyarak geniş çaplı bir inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında bugün Sivas Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görevli müdür Cemal Karaca, şef Coşkun Kemahlıoğlu ile cenaze arabasının şoförü Nurettin Felek ve mezarlıkta cenazeyi yıkayan Turan Beker’in ifadeleri alındı. Polis ekiplerinin Mezarlıklar Müdürlüğü personeline Cafer Erçakmak’ı önceden tanıyıp tanımadıklarını sordu. Tanıyan görevlilerden, defnedilen kişinin Cafer Erçakmak olup olmadığının sorulduğu ve kendisi olduğuna dair ifade verildiği belirlendi. Polisin Erçakmak’ın iddia edildiği gibi kent merkezine gelmeden önce nerede saklandığını belirlemeye çalıştığı da öğrenildi.

Haberin Devamı

CENAZE NAMAZINI OĞLU KILDIRMIŞ

Cafer Erçakmak’ın cenazesinin evinden alındıktan sonra Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Mezarlıklar Müdürlüğü önünde bekleyen cenaze yıkama aracına götürüldüğü ve burada yıkandıktan sonra camiye götürülmeden aynı yerde cenaze namazı kılındığı öğrenildi. Erçakmak’ın cenaze namazını büyük oğlu Yalçın Erçakmak’ın bizzat kıldırdığı belirlendi. Cenaze namazına oğulları ve birkaç yakını dışında kimse katılmadı. Ardından cenaze ailenin satın aldığı aile mezarlığında toprağa verildi. Oğullarının cenazenin yıkanması sırasında çektikleri fotoğrafları da polise verdikleri ve bunların büyültülerek araştırma dosyasına konulduğu bilgisine ulaşıldı.

CENAZE HENÜZ ÇIKARILMADI

Olayın ortaya çıkmasının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen henüz mezarla ilgili bir işlem yapılmadı. Sivas Olayları davasında, davalı tarafın başvurusu üzerine kimlik tespiti yapılması için Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin onay verdiği ve ilgili yazının Sivas Cumhuriyet Başsavcalığı’na ulaştırılmasından sonra gerekli çalışmanın yapılacağı kaydedildi. Mezarın bulunduğu bölgede belediyenin özel güvenlik birimleri görevlendirilirken, polisin de gün içinde aralıklarla devriye attığı bildirildi.