Gündem Glenn Hughes İstanbul’da

Glenn Hughes İstanbul’da

10.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yaşayan rock efsanesi Glenn Hughes, 15 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’da. Zorlu PSM’de rockseverlerle yarın buluşacak olan Glenn Hughes konser öncesi Milliyet’e konuştu.

Glenn Hughes İstanbul’da

“Rock’ın sesi” olarak müzik tarihine geçen, Rock and Roll Hall of Fame üyesi, Black Country Communion’ın solisti olan Deep Purple’ın eski basçısı ve solisti Glenn Hughes, “Glenn Hughes Performs Deep Purple Classics Live” projesiyle Deep Purple efsanesini günümüze taşımak için yarın sahnede. Hughes, konser öncesinde sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

- Uzun yıllardır hiç bozulmadan sesinizi nasıl korumayı başarıyorsunuz?

Kendime çok iyi bakıyorum. Düzenli bir uyku programım var. Alkol kullanmıyorum. Bu sesin bana Tanrı’nın bir hediyesi olduğunun bilincindeyim ve bu sorumlulukla hareket ediyorum. İşin sırrı kendine bakmakta.

- Geçmişte Deep Purple ve Whitesnake’in aralarında olduğu isimlerle aynı sahneyi paylaştınız, ortak işlere imza attınız. Hepsi arkadaşınız. Onlarla aynı sahneyi paylaşmak nasıl bir his?

Bu saydığınız isimlerle çalmayı çok sevdim. Kendimi ifade edebileceğim insanlarla çalmak büyük zevk. Bunların hepsi inanılmaz müzisyenler ve aynı zamanda da benim arkadaşım. Kendimi olduğum gibi ifade ettim. Öyle çok da konformist olmayı tercih eden birisi değilim. Uçlarda yaşamayı yeğliyorum. Sınırları zorlamak bana daha iyi geliyor. Başkaları gibi şarkı söylemeyi sevmiyorum. Kendime has bir vokal çeşitliliğim var ve kendimi bu şekilde ifade etmeyi seviyorum.

Haberin Devamı

- Daha iyi bir vokal performans için sırrınız var mıdır?

Başkalarından ziyade kendi fikrim önceliklidir. Kendimin en büyük eleştirmeni yine benim. Daha iyi bir vokal performansı ya da gösterisi için her daim kendimi zorluyorum. Bu beni hoşnut kılıyor. Dediğim gibi, her defasında kendimi daha fazla zorluyorum. Yaptığım her işte kendimin yüzde yüzünü ortaya koyuyorum.

- Rock tarihinde bir efsanesiniz. Sonuçta pek çok isim unutuldu, gitti...

Bu işin sırrı kendimi hep daha iyisi için çabalamamda saklı. 50 yıldır kendimi şarkılarımla ifade ediyorum. Rock, soul ve funk müziklerini seviyorum ve kendimi bu türlerle ifade etmekten hoşlanıyorum. Yeniliğe de hep açık oldum. Sahnede bir aktörüm. Normal bir müzisyen gibi davranamam. Kendimi sahne üzerinde bir rolü canlandırıyormuşum gibi hissediyorum. Ben bir müzisyenim, performans sanatçısıyım ve aynı zamanda da insanları eğlendiren biriyim.

- Bu noktada “kendinizi ifade etme” kısmını nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Kendime her zaman meydan okuyorum. Sahneden indiğimde insanlar bu gösterimi çok beğenmiş olup bunu bana yansıtsalar dahi gelecek sefere daha iyisini yapmam gerektiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

‘Rock dünyası ikonik isimlerden mahrum’

- Günümüz rock müziğine dair eleştirileriniz var mı?

Bence rock hâlâ 70’lerin, 80’lerin gruplarının müziğine ait bir şey. Rock tarihinin en büyük grupları Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, The Who, Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC ve hepsi o devrin grupları. Fakat günümüz rock müziği ikonik isimlerden mahrum. Bu çok üzücü ama yeni çıkan büyük bir rock grubu yok. İnsanlar da 70’li ve 80’li yılların az önce bahsettiğim o efsane isimlerini dinliyor.

- İkonik grup ve solistlerin çıkmama nedeni sizce nedir?

Çünkü günümüzde artık çok farklı bir müzik endüstrisi var. Kayıt endüstrisi de bir nevi öldü. Şu an yapabileceğiniz tek şey canlı konser vermek. Pek çok isim için de bu oldukça zor. Zira bunun için gerekli yeteneklere sahip değiller. Bu durum beni çok üzüyor. Türkiye’deki genç müzisyenlere de seslenmek istiyorum: Sakın endişeye kapılmayın. Yalnızca müziğinizi yapmaya odaklanın. Bunun tadını çıkarın. Dosdoğru olur ve sıkı çalışırsanız bunu yapabilirsiniz. Başkasının size yeterince iyi olmadığınızı söylemesine müsaade etmeyin. Bunu yapabilirsiniz. Mutlu ve özgür olun.

Haberin Devamı

- Black Country Communion adını taşıyan bir grubunuz var. Bu proje gelecekte de devam edecek mi?

Evet, devam edecek. Gelecek yıl bir takım projelerimiz olacak. Tam ayrıntı veremiyorum. Ama yeni müzikler olacak. Bir arada olacağız.

- 15 yıllık bir aranın ardından yeniden İstanbul’dasınız. Müzikseverler sizi özledi. Siz neler hissediyorsunuz? Müzikseverleri neler bekliyor?

Dediğiniz gibi 15 yıl oldu. O konserimde oldukça canlı ve çılgın bir kitle vardı. Ben bir rock şarkıcısıyım ve böyle insanlara karşı çalmayı seviyorum. Deep Purple yıllarıma ait şarkıları dinleyecekler. Sizin için geliyorum sevgili İstanbullular. Orada olun.