Gündem Göçükte kalan 9 madenci için anıt mezar teklifi

Göçükte kalan 9 madenci için anıt mezar teklifi

09.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Çöllolar Kömür Sahası’nda geçen yıl 6 ve 10 Şubat’da meydana gelen göçüklerde hayatını kaybeden 11 kişiden 9’unun cesetleri halen çıkartılamadı

Göçükte kalan 9 madenci için anıt mezar teklifi

Şirket yetkilileri, ailelere anıt mezar teklifinde bulundu ancak teklif mağdur aileleri ikiye böldü. İşletme Müdürü Şeref Göksu, yağıştan dolayı arama bölgesinde oluşan çatlaklar nedeniyle iki ay önce çalışmaları durdurduklarını belirterek, “Ailelere cenazelere ulaşamadığımız takdirde anıt mezar önerisinde bulunduk. Bir kısmı olumlu bakıyor ancak bazı aileler kabul etmiyor” diye konuştu.
Göçükten 11 gün sonra doğan çocuğuna kocasının ismini veren Tuğran Gökhan’ın eşi Leman Gökhan, “Anıt mezar önerisini bazıları kabul ediyor, bazıları etmiyor. Meçhul olup gitmektense anıt mezar yapılması iyi bir fikir” dedi. Muhsin Koşan’ın eşi Gülgün Koşan ise, “Koca bir yıl geçti, hiçbir şey yapılmadı. Nereye anıt mezar yapacaklar? Ben kabul etmiyorum, kabul edenleri de kınıyorum” diye konuştu.

‘11 ailenin yüreği yandı’
Fikre karşı çıkanlardan Kemal Elmas’ın eşi Hülya Elmas da, “Cenazemizi versinler, anıt mezarı ne yapalım? 11 ailenin yüreği yandı, hiç kimse oralı değil” dedi. Halil Tatlı, Cuma Yıldırım, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Aydoğan Polat ve Nail Yılmaz’ın cesetleri olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen göçükten çıkartılamadı.