Gündem Gökyüzünde ay ile yıldızın duygulandıran buluşması

Gökyüzünde ay ile yıldızın duygulandıran buluşması

01.12.2008 - 17:59 | Son Güncellenme:

Yurdun dört bir yanında, güneşin batmasına yakın saatlerde gökyüzünde ortaya çıkan ay ve yıldızın görüntüsü, Türk bayrağını hatırlattı. Hilal biçimi alan aya çok yaklaşan Venüs gezegenin Türk bayrağındaki formuna kavuşması, objektiflere böyle yansıdı.

Gökyüzünde ay ile yıldızın duygulandıran buluşması

Bu ay Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin dünyaya çok yakın olması nedeniyle gökyüzünde ilginç figürler beliriyor. Ayın hilal şeklini almasının ardından karşısında beliren Venüs gezegeninin aya yaklaştığı anda aldığı görüntü, akşam saatlerinde Türk bayrağına benzedi. Yurdun dörtbir yanında binlerce kişi, ellerine aldıkları kameralar ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirdi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN HER BÖLGESİNDEN İZLENEN TABLO...100 YILDA BİR OLUŞUYOR
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ' nin Ulupınar Gözlemevi Müdürü ve Rektör danışmanı Prof. Dr. Osman Demircan, Türkiye'de gök yüzünde izlenen hava olayının , 100 yılda bir gerçekleştiğini söyledi.
Prof. Dr. Demircan, ´Bu hava olayı, 100 yılda bir oluşmasının dışında, Dünya'nın her noktasında aynı açıdan izlenebilmesiyle de bir ilk oluşturuyor. Hilal'in önündeki yıldız şeklindeki gezegen Venüs, yukarıda gözüken parlak yıldız şeklindeki ise Jüpiter´ dedi.

EDİRNE
Edirne'de gökyüzünde ayın hilal şeklini alması ve yanına gelen yıldızın görüntüsü herkesin ilgi odağı oldu. Bayrağımızı simgeleyen bu görüntüyü vatandaşlar dikkatli gözlerle izledi.
Ay ve yıldızın birbirine bu kadar yakın olduğunu ilk defa gördüğünü belirten 70 yaşındaki Murat Gündoğdu, "Ben hayatımda böyle bir görüntü görmedim. Şuan gökyüzünde şanlı bayrağığımz dalgalanıyor"dedi.

Haberin Devamı

SAMSUN
Samsun'da havanın kararması ile birlikte hilal şeklindeki ayın yıldız ile yanyana gelmesi Türk bayrağını andırdı. Görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediği tablo herkesi büyüledi.
Samsun'da şehrin bazı bölümlerinde görünen ay ve yıldız herkesin dikkatini çekti. Birbirlerine yakınlaşması nedeniyle Türk bayrağını andıran gök yüzündeki görüntüyü 7'den 70'e herkes ilgiyle izledi.

KAYSERİ
Kayseri'de akşam saatlerinde gökyüzünde ayın hilal hali ve biraz ötesinde beliren bir yıldızın görüntüsü, Türk bayrağındaki ay yıldızı simgeledi. Vatandaşlar, bu ilginç görüntüyü çıplak gözle ilgiyle izledi.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta, ay ve yıldızın yan yana gelmesiyle birlikte gökyüzünde oluşan bayrağımızın hilali ve yıldızı büyük ilgi gördü. Vatandaşların kimisi dakikalarca bu görüntüyü izlerken, kimisi de cep telefonlarıyla fotoğraf çekmeye çalıştı.

ANTALYA
Antalya´da gökyüzünde ay ile gezegenin biraraya gelip Türk Bayrağı´ndaki formuna kavuşması, objektiflere böyle yansıdı. Türk Bayrağı´ndaki duruşunun ters istikametinde de olsa büyük heyecan yaratan olay nedeniyle Antalyalılar birbirlerini arayarak haber verdi. Manzarayı uzun uzun seyredenler, "Türk Bayrağı gökyüzünde dalgalanıyor" yorumunu yaptı.
Venüs´ün aya çok yaklaştığı sırada Jüpiter gezegeni de hemen üstlerinde fersiz de olsa görüldü.

Haberin Devamı

ADANA
Gökyüzünde ay ve yıldızın görüntüsü, Türk Bayrağı'nı anımsattı. Adana'da akşam saatlerinde, güneşin batmasına yakın saatlerde görünmeye başlayan ay ve yıldız, birbirine çok yakın şekilde görüntülendi. Birb

ESKİŞEHİR
Akşam saatlerinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gökyüzünde ay ile yıldızın yan yana gelerek türk Bayrağı şeklinde görüntü sergilemesi Eskişehir'de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.