Gündem Gölge Adam yaşama gözlerini yumdu

Gölge Adam yaşama gözlerini yumdu

08.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın babası gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay, 81 yaşında hayatını kaybetti. Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu geçtiğimiz cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Akbay, dün sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti. Akbay’ın, bir süredir kanser tedavisi gördüğü, septik şok yaşadığı için yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Gölge Adam yaşama gözlerini yumdu

1938 yılında doğan gazeteci Ertuğrul Akbay, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından 1965 yılında gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi spor servisinde başlayan Akbay, daha sonra Günaydın’da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı. 1985 yılında “Gölge Adam” gazetesini çıkarmaya başlayan Akbay, bu dönemde ortaya çıkardığı yolsuzluk dosyaları ile Türkiye’de tanınır hale geldi. Akbay, ‘Gölge Adam’da bir yandan iş dünyasındaki yolsuzlukları yazıyor, bir yandan da siyasilerle yaptığı çarpıcı söyleşilerle gündemi belirliyordu. Akbay, bir dönem Türk basınında “röportaj” deyince akla ilk gelen isimlerden biriydi. Hollywood starlarından dünya liderlerine, Kongo’daki Pigme’lerden güzellik kraliçelerine kadar ‘atlatma’ röportajlarda Akbay imzası vardı.

Haberin Devamı

Gırgır’ı ve Fırt’ı almıştı

‘Gölge Adam’ lakabı takılan Akbay, meslek yaşamı boyunca, Celal Bayar’dan Süleyman Demirel’e, Bülent Ecevit’ten, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal’a kadar siyasilerle gündeme damga vuran söyleşiler de yaptı. 8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın alan Akbay, 2013 yılında ‘Yaş 75 Yolun Yarısı’ adlı kitabını yayımlarken, bu tarihten itibaren kendisini adeta sağlıklı yaşam öncüsü olmaya adadı.

Akbay gittiği her konferans ve söyleşide, en az 100 yıl sağlıklı yaşamanın mümkün olduğunu, sağlıklı yaşamın en önemli 3 şartının, iyi bir uyku, bilinçli beslenme, bilinçli spor olduğunu söylüyordu. Akbay’ın cenazesine Sözcü iddianamesi kapsamında firari olan oğlu Burak Akbay’ın katılıp katılamayacağı ise bilinmiyor.