Gündem Görevden alma depremi Maliye'ye sıçradı

Görevden alma depremi Maliye'ye sıçradı

30.12.2013 - 14:47 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından devletin önemli birimlerinde başlatılan görevden almalar sürüyor.

Görevden alma depremi Maliyeye sıçradı

Görevden alma depremi, Emniyet'in ardından Maliye Bakanlığı'na sıçradı. Maliye Bakanlığı'nda bazı üst düzey bürokratlar bugün görevden alındı.
Maliye Bakanlığı'nda önemli görevlerde bulunan çok sayıda bürokratın görevden alındığı ileri sürüldü. 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Maliye'de bir operasyon da Gelir İdaresi'nde yapıldı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre; Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndaki (MASAK) görevinden alınan Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu'nun ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam görevden alındı. Karaçam apar topar izne çıktı. 10 günlük bir izin sürecinden sonra Karaçam'ın yeni görev yerinin belli olması bekleniyor. Karaçam ile birlikte Gelir İdaresi Daire Başkanı Uğur Doğan’ın da görevden alındığı, görevden almaların sürebileceği belirtildi.

HASAN KARAÇAM İZNE GÖNDERİLDİ

Maliye Bakanlığı yetkilileri ise Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam'ın yaklaşık 10 gün önce izne çıktığını ve görevden alınmadığını belirtti. Yetkililer, Karaçam'a özel sektörden teklif geldiğini ve ancak kendi isteğiyle görevden ayrılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Yetkililer, Daire Başkanı Uğur Doğan’ın da "teşkilat şemasındaki değişim" nedeniyle görev yerinin değiştiğini ifade etti.