Gündem Kayyum olarak görevlendirilen valilerden ilk açıklama

Kayyum olarak görevlendirilen valilerden ilk açıklama

19.08.2019 - 10:44 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Çalışanlarımızın aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi ekmeği, aşı ve halkına hizmet olan herkesle birlikte Van halkına hizmet edeceğiz." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Mustafa Yaman da, "Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak." dedi.

Kayyum olarak görevlendirilen valilerden ilk açıklama

İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan HDP'li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın yerine başkan vekili olarak görevlendirilen Vali Bilmez, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile belediye binasına geldi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFI YERİNE TEKRAR ASILDI

Makam odasına geçen Vali Bilmez, daha önce duvarda asılı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı forslu fotoğrafının indirildiğini fark edince, görevlilere söz konusu fotoğrafın yerine asılması talimatını verdi.

Vali Bilmez, getirilen fotoğrafı yerine astıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA HİÇBİR AYRIM YAPMAYACAĞIZ"

Bilmez, İçişleri Bakanlığının onayıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın, terör kanunu kapsamındaki soruşturma ve kovuşturmalardan dolayı görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kararın Ertan'a tebliğ edildiğini belirten Bilmez, yine bakanlık onayıyla Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini ve bugün itibarıyla görevine başladığını aktardı.

Haberin Devamı

Belediyenin imkanlarını Van halkının hizmetine sunacaklarını vurgulayan Bilmez, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Çalışanlarımızın aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi ekmeği, aşı ve halkına hizmet olan herkesle birlikte Van halkına hizmet edeceğiz. Zaman zaman çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yapacağız. Kaynaklarımız tamamen Van halkının mahalli müşterek hizmetlerine sunulacak. Belediye mevzuat çerçevesinde yönetilecek. Şeffaf yönetim sergileyeceğiz. Tüm çalışanlarımızla birlikte Van halkının hizmetinde olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Kayyum olarak görevlendirilen valilerden ilk açıklama

VALİ BİLMEZ'DEN 'ATATÜRK PORTRESİ' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı'nca Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, sosyal medyada çıkan 'Atatürk portresi' ile ilgili iddialarla ilgili açıklama yaptı. DHA muhabirine konuşan Vali Bilmez, iddianın asılsız olduğunu, aksine cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün küçük portresi yerine büyük portresini astıklarını, yaptıkları düzenlemenin de protokol gereği olduğunu belirtti. Vali Bilmez, şöyle konuştu:

"Sabah belediyede göreve gittiğimizde, makam odasına girdiğimizde, protokol gereği sağda olması gereken, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin sol tarafta asılı olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın resminin ise kaldırıldığını görünce ilk iş olarak bunun düzeltilmesini istedim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi sol taraftan sağ tarafa alındı, arşive kaldırılan Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi de protokolün sol tarafına asıldı. Olayın aslı astarı bundan ibarettir. Yanlış anlamak değil de yanlış kullanmak isteyen bazı kişiler tarafından konu çarpıtıldı. Oysa protokol geleneklerimiz var. Devletin kurucu lideri resmi protokolün sağına asılır. Üstelik asılan resim de küçük olduğu için büyük resim ile değiştirildi."

Haberin Devamı

VALİ YAMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan HDP'li Ahmet Türk'ün yerine görevlendirilen Vali Yaman, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile belediye binasına geldi.

Yaman, bina girişinde, aralarında belediye çalışanlarının da yer aldığı, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Burada açıklama yapan Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü, İçişleri Bakanlığının talimatıyla yeniden görevlendirildiğini belirtti.

Yaman, "Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza 'Sizin için çalışacağız.' demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak." ifadelerini kullandı.