Gündem Güç sizinle olsun!

Güç sizinle olsun!

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de dün gece itibarıyla vizyona giren Star Wars ‘Güç Uyanıyor’ filminin çılgınlığı tüm dünyayı sardı. Bir filmden öte ‘yaşam biçimi’ne dönüşen Star Wars, yiyecek endüstrisinden modaya kadar her alanda kendini gösteriyor

Güç sizinle olsun

Star Wars hayranlarının 10 yıldır süren meraklı bekleyişi sona erdi. Nefeslerin tutularak beklendiği büyük gün geldi çattı. Star Wars serisinin 7’nci filmi ‘Güç Uyanıyor’ dün gece itibarıyla vizyona girdi. Bekleyişin sona ermesiyle Star Wars’ın bir filmden daha öte olduğu gerçeğini kanıtlayan detayları derledik.

Haberin Devamı

- Star Warsfilmlerinde şeytani imparatorluk güçlerine karşı savaşan erdemli Jedi şövalyelerinin felsefesi gerçek hayatta da birçok kişinin inancı haline geldi. Ortak felsefe üzerinde anlaşmış 250 binden fazla üyeye sahip, kendilerine has kodları olan Jedi dini ilk kez 2001’de bir şaka sonucu ortaya çıktı. Sentetik bir din iken gün geçtikçe bir yaşam felsefesine dönüşen Jedi dinine geçmek isteyenlerin internet üzerinden bir form doldurup, 10 derslik eğitim programına katılması yetiyor.

- Jedikodu “Duygu yoktur, barış vardır. Cahillik yoktur, bilgi vardır. Öfke yoktur, huzur vardır. Kaos yoktur, uyum vardır. Ölüm yoktur, Güç vardır” sözlerinden meydana geliyor. Jedizm, birden fazla dine yönelmeye de izin veriyor.

Haberin Devamı

- 2011nüfus sayımı verilerine göre, Avustralya’da 65 bin, Kanada’da 9 bin, Çek Cumhuriyeti’nde 15 bin ve İngiltere’de 176 bin Jedi bulunuyor. 2001’de İngiltere’de bu sayı 390 bini aşmıştı.

Özel kreasyonlar

- Darth Vaderkahve fincanlarından, Noel baba şapkalı Chewbacca yeni yıl kazaklarına kadar piyasada sayısız ürünle kendini gösteren Star Wars çılgınlığı yiyeceklerle de devam ediyor. Star Wars portakalları, Yoda üzümleri, Darth Vader elmaları, süt tozları hatta kiloluk unlar süper marketlerde yerlerini aldı.

- Star Warsmodada da kendini hissettiriyor. Filmin gösterime girmesinden önce Star Wars kıyafetlerinden oluşan kreasyonlar hazırlayan modacılar, defilelerinde Chewbecca’dan esinlenen montlara, Dart Vader tarzı deri ceketlera, Stormtrooper’la süslü sweatshirtlere, Yoda figürlü stilettolara yer verdi.

- 6 filmdenoluşan serinin toplam bütçesi 411 milyon dolar olurken, toplam bilet hasılatı 4.3 milyar doları buluyor.

- Serininilk filmi vizyona girdiği 1977’de inanılmaz bir başarı elde ederek, 11 milyonluk bütçesine karşı 2.5 milyar dolarlık gişe hasılatı yaptı; 10 dalda Oscar adayı oldu.

- Star Warshayranları, film vizyona girmeden 1 hafta önce sinema salonları girişlerine çadırlar kurarak nöbetlerine başladı. Film vizyona girmeden Kasım ortasında erken bilet satışlarıyla itibariyle gişe hasılatı 50 milyon doları aştı. 200 milyon dolar bütçeyle hazırlanan ‘Star Wars: Güç Uyanıyor’ filminin yan gelirle birlikte toplam hasılatının önümüzdeki dönemde 9.6 milyar doları bulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yine yeni yeniden

Serininilk üçlemesi 4,5 ve 6’ncı bölümlerin devamı niteliğinde olan ‘Güç Uyanıyor’da özlenen karakterler Luke Skywalker, Han Solo, Prenses Leia ve Chewbacca’yı yeniden izleme fırsatı buluyoruz. Serinin ilk filminin açılış sahnesinde bizi karşılayan C3PO ve R2D2 da bu filmde yolculuklarına kaldıkları yerden devam ediyor. Öte yandan yeni karakterlerle de tanışma fırsatı bulacağımız son filmin yönetmeni fenomen dizi ‘Lost’u ortaya çıkaran J.J. Abrams.

Serininbütün filmlerinde var olan ‘İçimde kötü bir his var’ repliği bakalım bu kez hangi karakter tarafından telaffuz edilecek.

Star Wars’ınefsanevi tema müziği, kazandığı En İyi Film Müziği Oscarı’nın yanı sıra Amerikan Film Enstitüsü tarafından da ‘Tüm Zamanların En İyi Film Müziği’ seçilmişti.

Filmindün gerçekleştirilen Londra’daki galasına katılan oyuncular, İngiltere’ye R2D2 temasıyla hazırlanmış özel uçakla geldi.
Bütün cast, kokpit mavi beyaz droid renkleriyle tasarlanan uçağın önünde poz verdi.

Facebook, Star Wars 7’nin vizyona girişi şerefine kullancılarına profil fotoğraflarını ışın kılıcıyla süsleme imkanı sağladı.

Google Chrome,filmin hayranları için cep telefonlarını ışın kılıcına dönüştüren ‘Star Wars Lightsaber Escape’ isimli bir oyun üretti.

İngiltere’degüvenlik gerekçesiyle sinema salonlarına maske ve ışın kılıcı getirilmesi yasaklandı.

Güç sizinle olsun
Star Wars manşette!
Danimarka’nın saygın gazetelerinden Politiken, dünkü kapağında Yıldız Savaşları filminin artık bir kült haline gelmiş açılış yazılarına yer verdi. “Uzun zaman önce uzak bir galakside” şeklinde başlayan yazıda, George Lucas’ın ‘Star Wars’u yaratarak Hollywood dünyasını değiştirdiği” belirtilirken, “Şimdi Han Solo ve diğer kahramanların geri döndüğü” ifadesi kullanıldı.
Dondurucu Yıldız Savaşları

Dünyada Star Wars çılgınlığının bir ayağı da Belçika’nın Liege kentinde gerçekleşti. ‘Star Wars Buz Heykel Festivali’nde buzdan yapılmış Yoda, Darth Vader, Stormt rooper, Sith heykelleri sergilendi. Serinin hayranlarının akın ettiği sergide buzdan yapılmış ışın kılıçları, Stormtrooper’ların kullandığı blaster tüfekler ve Han Solo’nun kullandığı uzay gemisi Millennium Falcon’un heykeli dikkat çekti.

Güç sizinle olsun


Güç sizinle olsun