Gündem Gül’ün yüzü okçulukla güldü

Gül’ün yüzü okçulukla güldü

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Marmara Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünü bitiren Gül Toksöz (30), henüz 21 yaşındayken talihsiz bir kaza geçirdi. Üniversiteden yeni mezun olan ve tasarımcı olma hayali kuran Toksöz, silmek için çıktığı 4 kattaki camdan zemine düştü. Kaza sonrası bedensel engelli hale gelen ve hayalleri yarıda kalan Toksöz, uzun süre tedavi gördü. Tedavinin ardından Toksöz, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde çalışma hayatına atıldı. Hayalleri yarım kalan Toksöz’ün yüzü TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü Okçuluk Takımı ile tanışmasıyla güldü.

Gül’ün yüzü okçulukla güldü

Arkadaşının tavsiyesiyle 1 yıldır okçuluk sporuyla uğraşan Toksöz, nisanda Antalya’da çıktığı Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda kadınlarda Türkiye dördüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Yaşadıklarını Milliyet’e anlatan Toksöz, “Üniversiteyi bitirdiğim yıldı. O yıl böyle bir talihsizlik yaşadım. 2011 yılından beri hayatıma engelli bir birey olarak devam ediyorum” dedi.

4 yıl öncesine kadar hayatının tedavilerden ibaret olduğunu vurgulayan Toksöz, daha sonra çalışma hayatına atıldığını kaydetti. Girdiği sınavda Genelkurmay Başkanlığı’nı kazandığını belirten Toksöz, ardından GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde çalışmaya başladığını belirtti. 2 yıl önce evlenerek geldiği Ankara’da, Gaziler Fizik Tedavi ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştığı sırada arkadaşının tavsiyesi üzerine okçuluk sporuna başladığı bilgisini veren Toksöz, şöyle konuştu:

“1 yıldır okçuluk sporunu yapıyorum. Denemek istedim. Yapabildiğimi görünce, hevesle başladım. Kendimi iyi hissediyorum. Çok ciddi bir disiplin kazandırıyor. Engelli bir birey olunca kesinlikle bir şeylerle uğraşmalıyız. Özelikle sporla ilgilenirsek hem kafa rahatlıyor, hem bedeniniz dinç kalıyor. Sporu çevremde ki herkese tavsiye ediyorum. Özelikle engelli arkadaşlarıma. Çünkü bir yerden sonra salıyorlar kendilerini. ‘Hayır bir şeylerle uğraşın’ diyorum. Ben okçulukta kendimi buldum. Bir senede de güzel ilerlediğimi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Hedef Milli Takım’la başarı

Okçuluk sporuna başlayalı bir yıl olmasına rağmen katıldığı ilk şampiyonada derece elde eden Toksöz, “Hedeflerim var. Türkiye şampiyonu olmak. Sonrasında Milli Takım’a girip, Milli Takım’la birlikte önce Avrupa’da sonra dünyadaki şampiyonalarda başarılı olmak” dedi.