Gündem Gülen için kök hücre merkezi kurmak istedi

Gülen için kök hücre merkezi kurmak istedi

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ’ye üye olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı davada, gizli tanık “Lagos” ve Yeter’in eski çalışma arkadaşı Bülent Çanakçı tanık olarak dinlendi.

Gülen için kök hücre merkezi kurmak istedi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ses ve görüntüsü değiştirilerek beyanı alınan gizli tanık “Lagos”, Şanlıurfa’dan Ankara’ya tayini çıktığında Turgay Baz isimli bir kişinin, kendisini Yeter’in yanına gönderdiğini, Yeter’in yönlendirmesiyle yaklaşık bir ay FETÖ’ye ait evlerde kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Yeter’in Dışkapı Hastanesi’nden eski çalışma arkadaşı Bülent Çanakçı da 2009’a kadar FETÖ içinde yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Ben Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısıyken Ekrem Yeter, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı’ydı. Bu yapıdakiler Ekrem Yeter için, ‘Kendisi abimizdir, hastaları gönderebilirsiniz’ diyorlardı. Ekrem Yeter’e birkaç kez hasta gönderdim. Kendisi, benim de yapı içinde yer aldığımı biliyordu.”

‘Talimat Gülen’den’

Çanakçı, Yeter’in, Kardioloji Derneği Başkanı olduğu dönemde Hacettepe Teknokent’te Kök Hücre Merkezi kurmak için çok uğraştığını öne sürerek şöyle devam etti: “Belediye başkanları ile görüştüler.

FETÖ elebaşı Gülen’in doktoru firari Tuncay Delibaş bu konu üzerinde çok duruyordu. Gülen’in hastalıklarını iyileştirmek ve ömrünü uzatmak için kök hücre merkezi açmak istediklerini duydum. Merkezi, Gülen’in hastalıklarını kök hücre tedavisiyle geçirip, ömrünü uzatmak için açmak istedikleri basında da haberlere konu olmuştu.

Haberin Devamı

‘Yeter’in eşi ablaların ablası’

Yeter’in eşinin de, “Ablaların ablası” olduğunu ileri süren Çanakçı, “Yeter’in eşinin atama ve tayinlerde yetkili olduğunu ve aktif olarak görev yaptığını duydum. Ama kimden duyduğumu söyleyemem, isim veremem. Bunlar genel konuşulan şeylerdi” dedi. Tanık beyanlarını reddeden Yener ise Gaziantep’te özel bir hastanede çalıştığını belirterek hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Yeter’in talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu proje Fetullah Gülen’in talimatıyla Tuncay Delibaş tarafından uygulamaya geçirilen bir projeydi. Hacettepe Üniversitesi’ndeki FETÖ’cüler bu projeye teknik, Ekrem Yeter de personel desteği verecekti. Bu projede aktif olarak yer aldı.”

KHK ile görevine son verilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter’in FETÖ üyesi olduğu iddasıyla tutuksuz yargılandığı davada tanık beyanları alındı.