Gündem ‘Gülen ölmeden bunlar hipnozdan çıkamazlar’

‘Gülen ölmeden bunlar hipnozdan çıkamazlar’

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırmak Komisyonu’nda bir dönem Fetullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Gülen ölmeden bunlar hipnozdan çıkamazlar’

Gülerce, komisyona yaptığı sunumda ve sorulara verdiği yanıtlarda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- ŞİZOFRENİK YAPISI VAR: Gülen’in şizofrenik bir yapısı var, Hitler’in de vardı. Sağlık açısından normal değil.

- CIA’DAN DESTEK ALDI: ABD’ye gittikten sonra CIA’dan aldığı desteğe dikkatinizi çekmek istiyorum. Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, ‘hükümete bu işin tehlikesini söyledik, bir şey yapmadı’ diyor. Ne yapacaktı mesela. Hükümetin istihbaratı yok. Yapması gereken TSK’nın kendisiydi.

- GÜLEN’İN GAZETEYİ KONTROLÜ: Gülen, Altunizade’de her hafta genel müdür olarak ben, başyazar olarak Fehmi Koru başta olmak üzere beşimizle periyodik görüşüyordu. FEM Dershanesi’nin üst katında. Zaman gazetesinin görünmeyen asıl patronuydu. Sayfaları fakslanıyordu. Bütün sayfalar yazılar Gülen’in kontrolünden geçtikten sonra yayına giriyordu. Pensilvanya’ya gittikten sonra, fakslanmış kağıtlarla bir odaya geçiyordu. 10-15 dakika bu sayfaları okuyup veriyor, küçültülecek manşet varsa öyle yayına giriyordu.

Haberin Devamı

- BEDDUASI ONU BİTİRDİ: Bana göre baştan itibaren senaryoyu yazan, oynayan bir numaralı adam Gülen’dir. Gülen’i dost halkasında bitiren bedduasıdır. Herkes onu gözü yaşlı dua ederken biliyordu çünkü. ‘Yuvaları yıkılsın...’ din adamına yakışmıyordu. Gülen 17-25 Aralık’ın talimatını vermişti. Gülen’in mektup yazması 25 Aralık’a kadar Cumhurbaşkanı’nı, Başbakan’ı oyalama taktiğidir. Fetullah Gülen ölmeden adamları hipnozdan çıkamazlar. Rehabilitasyon çalışması yapılması lazım. Bunlar kazanılabilirler. Bunlara kayıtsız kalınırsa bu insanlar husumet içerisine girebilirler.

- RÜYA TOPLAMA EKİBİ: Kendisinin mehdiliğini teyit edecek rüyaları toplama ekibi kurmuş Türkiye’de. Böyle gelen rüyaları sanki kendiliğinden gelmiş gibi, kendisini teyid eden. Bana tohumunu at geç git derdi. Gülen kendisini mehdi kabul ettiği için, etrafına ‘CIA beni kullandığını sanıyor biz CIA’dan istifade ediyoruz’ diyor ve buna kendisi inanıyor.

- TÜRKİYE GÜLEN’E HAFİF KALIR: Fetullah Gülen Türkiye’yi yönetmek istemiyordu, Türkiye üzerinden mehdiliğine inandığı dünyaya hükmetmek istiyordu. Türkiye ona hafif kalır. Fetullah Gülen’in Tayyip Bey ile düşmanlığı İstanbul Belediye Başkanlığı’na seçildiği günden beridir. Kendisiyle başedebilecek tek kişi Tayyip Bey’dir. Cumhurbaşkanlığı önlenemeyince adamlarını tasfiye edileceğini öğrendiği için darbeyi öne aldı.