Gündem ‘Gülen tutuklansın ABD’den istensin’

‘Gülen tutuklansın ABD’den istensin’

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün eylemlerine ilişkin Akıncı iddianamesi kabul edildi. Mahkeme, Gülen hakkında, ‘Yokluğunda tutuklama’ kararı çıkarılmasına ve ABD’den iadesine yönelik evrak hazırlanmasına karar verdi

‘Gülen tutuklansın ABD’den istensin’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlerine ilişkin 481 kişi hakkında hazırlanan ana çatı iddianamesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
Mahkeme, ABD’de bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, sivil imamlar oldukları bildirilen Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile uçaklarıyla çeşitli noktaları bombalayan pilotların da arasında bulunduğu sanıkları yargılamaya 1 Ağustos’ta başlayacak. Sincan Cezaevi kampüsü içinde yeni yapılan salonda görülecek duruşmalara, 29 Ağustos’a kadar devam edilecek.
Tebligat çıkarılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM’nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin de arasında yer aldığı Ankara’daki mağdur ve müştekilere, duruşma gününün bildirilmesi için tebligat çıkarılmasına, Ankara dışındakilere ise beyanlarının alınması için talimat yazılmasına karar verildi.
Tutuklu 450 sanığın tutukluluğunun, 10 sanık hakkındaki yakalama kararının, tutuksuz 21 sanık hakkındaki adli kontrolün devamını kararlaştıran mahkeme, sanıklardan Fetullah Gülen hakkında, “yokluğunda tutuklama” kararı çıkarılmasına ve ABD’den iadesine yönelik evrak hazırlanmasına karar verdi. Gülen, örgütün, “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen Öksüz ile sivil şüphelilerden Kemal Batmaz, iddianamedeki ilk üç şüpheli olarak yer almıştı.
İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahraman, Bozdağ ile darbe girişimi sırasında, “hürriyetinden yoksun kılınan” Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin de arasında yer aldığı 23, yaralanan 222, malı zarar gören 96, maktul yakını 77 kişi ile bazı milletvekillerinin de arasında bulunduğu diğer 20 kişinin müşteki olarak gösterilmişti.