Gündem Günümüzün korkulu rüyası kanser

Günümüzün korkulu rüyası kanser

01.05.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

Kanser hastalığı günümüzde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Değişen yaşam şartları, radyasyonun artması, doğal yiyeceklerin yerini hormonlu yiyeceklere bırakması ile birlikte kansere yakalanma riski büyük oranda artmıştır.

Günümüzün korkulu rüyası kanser

Kansere yakalanma riski, ailesinde kanser olan kişilerin olması ile birlikte daha da yükselir. Bu nedenle ailesinde kanser görülmüş olan kişiler, bu konuda daha dikkatli olmalı ve düzenli aralıklar ile kanser taraması yaptırmalıdır. Beslenmesine ve yaşam koşullarına çok dikkat etmelidir. Sağlıklı beslenerek kansere yakalanma riski en az seviyeye indirilebilir. Kanser hastalığı kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir. Fakat kesinlikle tedavi edilmesi gereken, insanların yaşamlarının son bulmasına neden olabilecek seviyelere gelen ağır bir hastalıktır. Bu nedenle kanser olan hastaların kesinlikle en kısa sürede tedaviye başlaması ve tedavilerini yarıda bırakmaması gerekir.

Haberin Devamı

En Çok Görülen Kanser Türleri

Kanserin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu kanser çeşitlerinden bazıları çok sık görülürken bazıları daha az görülmektedir. Bu kanser türlerinin görülmesinde kişinin yaşı, cinsiyeti, yaşam biçimi oldukça önemlidir. En çok görülen kanser türleri ise şu şekildedir;

· Akciğer kanseri

· Meme kanseri

· Prostat kanseri

· Mide kanseri

· Cilt kanseri

· Rahim kanseri

· Bağırsak kanserleri

Onkoloji doktorlarının hasta ile ilişkisi

Onkoloji hastaları genellikle hastalığın boyutu ne olursa olsun hastalığın adından dolayı iyileşme ihtimallerinin çok düşük olduğunu düşünüp bir takım psikolojik sorunlar yaşarlar. Bu durumda yapılması gereken hasta yakınları ve doktorların hastaya destek vermesidir. Özellikle doktorların hasta ile iletişimi çok önemlidir. Hastanın tedavi sürecinde hastaya psikolojik olarak da destek veren doktorlar hastanın tedavisinin daha olumlu sonuçlar vermesini sağlamış olurlar. Çünkü kanser hastalığı çok ağır bir hastalıktır ve hastalara kesinlikle sert ve olumsuz bir yaklaşım sergilenmemesi gerekir. Onkoloji doktorları hastanın hastalığı hakkında olumsuz sonuçları genellikle hastanın yakınları ile paylaşmalıdır. Hastanın moralinin her zaman yüksek olmasını sağlamalıdırlar.

Haberin Devamı

Onkoloji doktorları iletişim bilgileri

Onkoloji doktorları ile iletişime geçebilmek için size en yakın hastaneye başvurabilir ve buradaki onkoloji doktorları ile iletişime geçebilirsiniz. Hastalığa yakalanma riskinin artması ile birlikte hastanelerde onkoloji doktorlarına olan ihtiyaçta artmış ve hastanelerdeki onkoloji doktoru sayılarında artış olmuştur. Siz de hastanelerdeki doktor ile görüşüp sizin için en iyi hekimin hangisi olduğuna karar vererek hekim seçme hakkınızı kullanabilirsiniz.