Gündem Günün sorusu Şimdi saat kaç?

Günün sorusu Şimdi saat kaç?

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye kış saati uygulamasına geçmezken dün AB ülkelerinde saatler geri alındı. Telefonların otomatik olarak saatlerini değiştirmesi kafaları karıştırdı

Günün sorusu Şimdi saat kaç

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dün kış saati uygulamasına geçti. Türkiye ise bu yıl uygulamaya dahil olmayacağını açıkladı. Özellikle cep telefonlarının otomatik olarak saatini değiştirdiği Türkiye’de sabah saatlerinde kafa karışıklığı hakimdi. Kış saati uygulamasının neden olduğu karışıklık yüzünden işlerine geç kalanlar da oldu, randevusuna yetişemeyenler de. Sabah uyanan onlarca insanın aklında ‘Saat kaç’ sorusu vardı. Pek çok kişi saatin kaç olduğunu öğrenebilmek için ‘Google’a başvurdu. Ancak Google bile saati yanlış gösterdi.

Haberin Devamı

Fark 1 saat arttı

Uygulamayla Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı 1 saat daha arttı. Normalde Avrupa ülkeleriyle 1 saat olan fark böylelikle 2’ye çıktı. İngiltere ile saat farkı ise 3 saate çıktı. En ilginç tablo ise Kıbrıs’ta oluştu. Türk ve Rum kesimlerinde farklı saat dilimlerine geçildi. Lefkoşa’nın güneyi ile kuzeyi arasında 1 saatlik fark oluştu.

Sosyal medya karıştı

Sosyal medya kullanıcıları sabah saatlerinde yaşadıkları karmaşıklığı saat kaç hashtag’i ile paylaştı. O paylaşımlardan bazı şunlar:

“Şuan paralel evrendeyiz saat kavramı yok isteyen istediği gibi takılsın.”

“Evdeki saat kendini 1 saat geri almış 1 saatte babam almış, kimse almamıştır diye 1 saat de ben aldım, şuan Temmuz ayına geri döndük.”

Haberin Devamı

“Duvarda 9, telefonda 8, arabada 5 evde 15. O değilde cidden saat kaç.”