Gündem Hac Kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet Hac kuralarının çekileceği tarihi açıkladı

Hac Kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet Hac kuralarının çekileceği tarihi açıkladı

06.01.2020 - 13:52 | Son Güncellenme:

Hac kuraları için hacı adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. İslamın beş şartı arasında yer alan Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce müslüman başvuru işlemlerini tamamladı. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacı adayları kuraların çekileceği tarihe gözünü dikti. Binlerce hacı adayını yakından ilgilendiren Hac kuralarının çekileceği tarih Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

Hac Kuraları ne zaman çekilecek Diyanet Hac kuralarının çekileceği tarihi açıkladı

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor. İslamın beş şartı arasında yer alan Hac ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar hac başvurularını tamamladı. Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler şimdi Hac kuralarının çekileceği tarihe çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Hac kuralarının 9 Ocak Perşembe günü çekileceği duyuruldu. İşte 2020 Hac kuraları hakkında merak edilen her şey...

Haberin Devamı

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları 9 Ocak Perşembe günü çekiliyor.

Kura çekimi Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda elektronik ortamda, noter ve kamuoyu huzurunda yapılacak. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Otel ve Oda Tercihli" hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımı da yapılmayacak.

Kura sonucunda 83.430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Noter huzurunda, kamuoyuna açık yapılacak kura sonuçlarının, aynı gün saat: 21:00'den itibaren e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabileceği gibi SMS yoluyla da grup başlarına gönderilecektir.

Haberin Devamı

Kesin kayıtlar 13 Ocak'ta başlayacak…

Kurada 'Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptıracaklardır. 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 08:00'den itibaren www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi" linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile kendilerine ait e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu" veya “Acenta Organizasyonunu" tercih ederek “2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir" belgesini alacaklardır.

Yazarlar