Gündem Hacettepe Teknokent’e FETÖ operasyonu

Hacettepe Teknokent’e FETÖ operasyonu

03.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin ardından Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından FETÖ ile irtibatlı şirketlere ihalesiz işler verildiği, hiçbir hizmet alınmadan yüksek miktarda danışmanlık ücretinin örgüt ile irtibatlı kişilere ödendiği ve hisse devirleriyle milyonlarca liralık haksız kazanç elde edildiği iddialarıyla başlatılan soruşturma, operasyona dönüştü.

Hacettepe Teknokent’e FETÖ operasyonu

Milliyet’in aldığı bilgiye göre tüzel kişilikli bir kurum olan Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş., teknolojik bilgi üretmek, geliştirmek amacıyla Hacettepe Üniversitesi ile Polatlı Belediyesi ortaklığı ile kuruldu.

Haberin Devamı

Paralar cemaate gitmiş

FETÖ dosyalarındaki bilgilere göre darbe girişimi sonrasında yapılan araştırmalarda, Hacettepe Teknokent A.Ş.’ye bağlı İ.A.Ş. alt firması üzerinden Teknokent A.Ş.’ye iş yapan şirketlerin, Gülen cemaatine yakın şirketler olduğu, Teknokent A.Ş.’nin gerek bağlı olduğu İ. şirketi gerekse İ. şirketinin alt firmaları üzerinden yüksek miktarda kazançlar elde edip paraları Gülen cemaatine aktardıkları anlaşıldı.

Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da eş zamanlı yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen eski Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tuncay Delibaşı ile eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer’in de bulunduğu 25 şüpheliden 18’i gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Özel programlar eklendi

Şüphelilerin özel olarak yüksek özellikli Apple-Mac marka bilgisayarları Türkiye’den de alabilecekken, ABD’den sipariş ederek satın almaları dikkat çekici bulundu. Bu kapsamda soruşturma dosyasında yer alan bir ifadede, bu bilgisayarların paralel yapıya mensup kişiler tarafından tasarlanıp içine özel programlar eklenerek Türkiye’ye getirildiği iddia edildi.

Eski HSYK üyesi cezaevinde hayatını kaybetti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire üyesi Teoman Gökçe, Sincan Cezaevi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Alınan bilgiye göre eski HSYK üyesi Gökçe, dün tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nde bir süre spor yaptıktan sonra yine FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu olan eski Yargıtay üyesi İbrahim Tufan Ataman ile beraber kaldığı koğuşuna gitti. İddiaya göre Gökçe koğuşta fenalaştı. Gökçe’nin fenalaştığını gören Ataman’ın da panik butonuna basarak cezaevi görevlilerine haber verdiği bildirildi. Gökçe’nin, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadığı anlaşıldı. Gökçe’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. ANKARA Milliyet

‘Org. Güler’e yalvarmam söz konusu değildir’

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı Genelkurmay “çatı” davasında müşteki sıfatıyla mahkemeye beyan veren ve sanıklardan şikayetçi olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in müdahillik talebi kabul edildi. Duruşmada söz alan sanık eski Orgeneral Akın Öztürk, Akıncı Üssü’nde Güler’in rehin tutulduğu yere gelerek ellerini çözdüğünü, daha sonra da rehin tutulan diğer komutanları kurtarmak için faaliyette bulunduğunu iddia etti. Öztürk, Güler’den sonra emekli Orgeneral Abidin Ünal’ı da kurtardığını, daha sonra da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na birlikte gittiklerini belirterek, “Yalvarmam söz konusu değil” dedi.

Güler beyanlarında, “Akın Öztürk gelerek, televizyonda arandığını söylediklerini, haberim olup olmadığını sordu. Haberim olmadığını bildirdim. Bir süre sonra Öztürk tekrar geldi, oradakilerin teslim olmaya karar verdiklerini söyledi. Yıldırım Güvenç ile birlikte bir ekip geldi, beni aldılar.

Bu esnada Akın Öztürk yalvararak, ‘ben de sizinle geleyim’ dedi” ifadelerini kullanmıştı. ANKARA Milliyet