Gündem Hadi 18 Şubat ipucu: Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir?

Hadi 18 Şubat ipucu: Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir?

18.02.2019 - 17:10 | Son Güncellenme:

Hadi 18. Şubat ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. Bu akşam 20:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi canlı bilgi yarışmasında Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir? sorusu yarışmacılara yöneltildi. Peki Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir? İşte 18 Şubat Hadi ipucu sorusunun yanıtı...

Hadi 18 Şubat ipucu: Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir

Hadi 18 Şubat ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. Bu akşam 20:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi canlı bilgi yarışmasında Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir? sorusu yarışmacılara yöneltildi. Her gün gerçekleştirilen yarışmalar ile sorulan soruların ardından toplam ödülü kazanan yarışmacılar arasında dağıtan Hadi canlı bilgi yarışmasında 15.000 TL ödül dağıtılacak. Peki Silikonlu, su bazlı ve silinebilir özelliklere sahip olan kaplamaya ne ad verilir?

Haberin Devamı

HADİ 18 ŞUBAT İPUCU SORUSUNUN YANITI: BOYA

Boyanın tarihi ilk insanların mağara duvarlarına yaptığı çizimlere kadar dayanıyor. Afrika ve Avrupa'daki mağaralarda M.Ö. 30.000- 10.000 yıllarına ait resimlerde hayvansal yağ, kemik tozu ve is kullanıldığı biliniyor. Günümüzdeyse boya bağlayıcı, çözücü pigment ve diğer katkı maddelerinden oluşuyor.