Gündem Hadi 19:30 ipucu sorusu ve yanıtı: Pac-man'i kaç hayalet kovalıyor?

Hadi 19:30 ipucu sorusu ve yanıtı: Pac-man'i kaç hayalet kovalıyor?

28.02.2019 - 17:37 | Son Güncellenme:

Hadi 19:30 ipucu sorusu ve yanıtı belli oldu. 1980 yılında piyasaya sürülen efsanevi oyun Pac-man bu akşamın hadi ipucu sorusu oldu. Peki Pac-man'i kaç hayalet kovalıyor? İşte 19:30 Hadi ipucu sorusunun yanıtı...

Hadi 19:30 ipucu sorusu ve yanıtı: Pac-mani kaç hayalet kovalıyor

Hadi her gün gerçekleştirilen canlı bilgi yarışmaları para ödülü dağıtmaya devam ediyor. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalar ile yarışmacılarına para ödülü dağıtan Hadi canlı bilgi yarışmasında bu akşamın ilk yarışması 19:30'da Hadi gamer ile gerçekleştirilecek. 19:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi bilgi yarışmasında Pac-man'i kaç hayalet kovalıyor sorusu yarışmacılara ipucu sorusu olarak soruldu. Peki Pac-man'i kaç hayalet kovalıyor?

Haberin Devamı

HADİ İPUCU SORUSUNUN YANITI: 4

PAC-MAN OYUNU HAKKINDA

Pac-Man Namco tarafından yapılmış bir oyundur. 1980 yılında çıkmış ve kısa sürede popüler bir oyun olmuştur.

Pac-Man'de oyuncu, bir labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalışır. Hedefi hayalet ve canavarlardan kaçarak tüm küçük diskleri toplamak olan oyuncu, tüm diskleri topladığında diğer aşamaya geçer. Labirent üzerinde beliren meyveleri toplamak oyuncuya fazladan puan kazandırır. Büyük sarı diskleri aldığında, canavar ve hayaletler maviye dönüşür ve bir süreliğine yenilebilir duruma gelirler. Oyunun Atari 2600 kartuşları Türkiye'de Dobişko adıyla piyasa sürülmüştür. Oyun Japonya'da Puck-Man olarak yayımlanmış olsa da; bazı vandalların "P" harfini "F" ile değiştirerek küfür oluşturması nedeniyle oyun Amerika'da Pac-Man olarak yayımlandı. Google 21 Mayıs 2010'da bir jest yaparak logosunda Pac-Man oynatmıştır.

Haberin Devamı

Hadi 19:30 ipucu sorusu ve yanıtı: Pac-mani kaç hayalet kovalıyor