Gündem Halep’e 211 TIR’la yardım malzemesi

Halep’e 211 TIR’la yardım malzemesi

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’den gelen savaş mağduru çocuklarla fotoğraf çektiren Semiha Yıldırım daha sonra yardım konvoyunu uğurladı. Törene Yıldırım’ın kızı Büşra Köylübay ve gelini Seda Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile partililer katıldı.

Halep’e 211 TIR’la  yardım malzemesi

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı “Kardeşlik Seferberliği” kapsamında Halep’e 211 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi. Türk Kızılayı ve belediyelerin katkısıyla hazırlanan yardım malzemeleri için düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya katıldı.
‘Tüm dünya izledi’
İstanbul’daki 25 belediyenin katkılarıyla hazırlanan Halep’e Yardım Konvoyu için Maltepe sahildeki miting alanında bir tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya, Halepli kardeşler için kardeşlik ruhuyla bir araya geldiklerini söyledi. Bakan Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
“Bölge ayrımı, mezhep, din ve milliyet ayrımı yapmadık. Türkiye, 5 milyon insanın başka ülkelere sığınmasına neden olan savaşta, komşularının yaşadığı bu büyük drama kayıtsız kalmadı. Bugün üç milyon Suriyeli kardeşimize ensar bilinciyle kapımızı, yurdumuzu, evlerimizi ve gönüllerimizi açtık. Allah’a hamdolsun ki büyük bir devletimiz var. Kahraman ve cömert bir milletimiz var.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da şunları söyledi: “Bugün çok değerli bir iyilik kervanını uğurlamak üzere bir aradayız. Aynı coğrafyada bulunduğumuz kardeşlerimizle aramızdaki resmi sınırların, vicdanlarımız için hiçbir geçerliliğinin olmadığını biliyoruz. İşte bu bilinçle yüzlerce İstanbullu, Suriyeli mazlum kardeşlerin sesine ses vermek için toplandı. Bu çalışma meyvesini verdi. İnşallah yardımlar savaş mağdurlarının yaralarını saracak şekilde artırılacaktır. Bu kervan sadece gıda, sağlık ve insani yardım taşımıyor, tarihten bu yana gelen kardeşliğimizin hep devam edeceği mesajını da taşıyor. Çünkü bizim için Halep neyse, Antep de odur. Bizim için Hamalı bir annenin yardım çağrısı neyse, Kilisli bir annenin yardım çağrısı da odur. Bugün Halepli aziz şehitlerimizin geçmişte canları pahasına hissettiği o aidiyeti fazlasıyla Suriye için yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz.”