Gündem Halkın çoğunluğu 2017’den umutlu

Halkın çoğunluğu 2017’den umutlu

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yedi bölgede 42 ilde 3 bini aşkın kişiyle yüz yüze yapılan görüşmenin sonuçlarına göre halkın yüzde 45.5’i 2017’nin geçen yıla göre daha iyi olacağı görüşünde. A&G’nin araştırmasına göre yaş ilerledikçe iyimserlik artıyor ve İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayanlar daha umutlu...

Halkın çoğunluğu 2017’den umutlu

Araştırmanın Künyesi:

Haberin Devamı

Araştırma, 24-26 Aralık 2016 günleri TÜRKİYE sınırları içerisinde genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 1.503’ü kadın, toplam 3.011 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır.

Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı tabakalı tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.

Örneklem seçilirken TÜİK ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanılmıştır. Örneklemde ilçe, kır kent ağırlığına uyulmuştur.

Araştırma raporunda yer alan Büyükşehir verileri, statü olarak büyükşehirleri değil, nüfusu büyük olan şehirleri yani metropolleri ifade etmektedir.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.

Haberin Devamı

Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1.8’dir.

2017 nasıl bir yıl olacak?

Halkın çoğunluğu 2017’den umutlu

Gençler karamsar

Yaş yükseldikçe iyimserlerin oranı artıyor.

Araştırmanın kapsadığı iller

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Isparta, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak’tır.

‘Daha iyi bir Türkiye olacak’

Ülkemiz 2016’da çok badireler atlattı. 2017’den halkımız umutlu, daha iyi bir Türkiye’nin bizi beklediğini söylüyor. Geçen hafta Milliyet gazetesinde yayınlanan “Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunları nelerdir” sonuçlarına paralel, 2017’den beklentiler de bu doğrultuda; terörün bitirilmesi, ekonominin güçlendirilmesi.

Dilimize pelesenk olan “Sağlık” ve “Huzur” temennisi de insanlarımızın yeni yıldan öncelikli dilekleri.
2017’de tüm bu dileklerin gerçekleşmesi temennisi ile sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dileğiyle!

Türkiye için dilekler

Soru: 2017 yılında ülkemiz için şimdi size okuyacaklarımdan hangisini veya hangilerini diliyorsunuz ?

Haberin Devamı

Erkekler ve kadınlar 2017 de beklentileri konusunda benzer düşünüyor.

2017’den beklentiler

Soru: 2017 yılında aileniz ve kendiniz için şimdi size okuyacak-larımdan hangisini veya hangilerini diliyor sunuz?
Birden fazla cevap verilebildiği için toplam % 100’den fazladır.

Halkın çoğunluğu 2017’den umutlu

Yaş yükseldikçe sağlık ve huzur, yaş gençleştikçe para, şans, aşk, tatil gibi cevaplar genel ortalamanın üzerine çıkmaktadır.

Sağlık tüm toplumun genel dileğiyken, huzurpara cevapları metropollerde yaşayanlarda ve özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüksek oranda söylenmiştir.