Gündem Hamileliğin ilk haftasında neler yaşanır?

Hamileliğin ilk haftasında neler yaşanır?

12.04.2018 - 09:51 | Son Güncellenme:

Hamileliğin ilk haftası, belirtilerden itibaren ele alınmalıdır. İlk belirtilerin başladığı andan itibaren geçen sürede kadın, vücudunda değişimler yaşanmaya başlar. İlk belirtiler ile başlayan fiziki ve ruhsal değişimler hamileliğin ilerleyen haftalarında kendini gösterebilmektedir.

Hamileliğin ilk haftasında neler yaşanır

Hamileliğin İlk Haftası Ne Zaman Başlar?

Haberin Devamı

Hamileliğin ilk haftası, gebelik belirtilerinin ilk anından itibaren başlayan süredir. Henüz anne adayı bile habersizken değişimler vücudunda daha ilk andan başlar. Bu sürede anne adayının ruhsal değişimleri, kendini yorgun hissedişi, yemek düzenindeki değişkenlik kendini gösterir.
Hamileliğin ilk haftası aslında belirtilerin ilk haftasıdır. Bu sürede aslında gebelik tam olarak gerçekleşmiş değildir. Yalnızca belirtiler kendini göstermektedir. Daha canlanmamış olan bebek anne karnında fetüs olarak yer almakta ve ana rahmine tutunmaya çalışmaktadır. Hamilelikte ilk haftalar tehlikeli haftalardır. Bu sürede fetus tutunamaz ise düşük gerçekleşmektedir.

İlk hafta adet gecikmesi veya bebeğin yerleşme kanaması ile anlaşılabilmektedir. Bu belirtiler olmadığında ilk haftanın diğer haftalardan hiçbir farkı olmayacaktır. Hamileliğin ilk haftası tıbbi bir süreç ile anlaşılabilmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan testler ile gebeliğin oluşup oluşmadığı veya kaç haftalık olduğu belirlenebilmektedir.

Haberin Devamı

Hamileliğin ilk haftasında yaşananlar

Hamileliğin ilk haftasını anlamak için bir uzmandan destek almak daha kesin sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Hamileliğin kesin olmayan belirtileri ile ilk haftanın nasıl geçtiğini anlayabilirsiniz. Başlıca ilk belirtiler: adet gecikmesi, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, kramp, iştah değişikliği, ruhsal değişikliktir.

İlk hafta ile birlikte gaz, kabızlık, yorgunluk ve hormonal değişiklikler de kendini gösterecektir. Bazı uzmanlara göre gebelikte adetin gecikmesi ile başlayan hafta ilk kabul edilmeyerek ikinci hafta kabul edilmektedir. Bunun sebebi de döllenmenin ikinci hafta itibari ile gerçekleşmesidir. Uzmanlara göre ikinci hafta ile birlikte gebeliğin başladığı söylenmektedir.

Hamileliğin ilk haftalarında bebek gelişimi

Hamileliğin ilk haftasında yumurta, yumurtalıktan ayrılarak fallop tüpüne doğru bir yolculuğa çıkar. Bebeğinizle ilgili ilk haftalarda yaşanan en büyük gelişim de budur. Yumurtanın döllenmesi işlemi de gerçekleştiğinde fetus gelişerek büyümeye devam edecektir.

Haberin Devamı

Hamilelik hesaplaması yaparken doktorlar, son adet döneminizi soracaktır. Son adet döneminin ilk günü bebeğinizin gelişinin ilk günü olarak takvim hesaplamasına başlanmaktadır. Son adetin üzerinden 40 hafta sayarak bebeğin doğacağı hafta planlanmış olur.

Yazarlar