Gündem Hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir mi?

Hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir mi?

23.04.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

Hamilelik dönemi anne ve baba için en heyecanlı geçen süredir. Bu süreçte doğacak bebeğin hayalleri kurulur ve onun için hazırlıklar yapılır. Sağlıkla dünyaya gelmesi için her şey düşünülür ve tüm hareketler bu doğrultuda yapılır. Fakat eşlerin kafasını karıştıran en büyük sorulardan birisi hamilelikte cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceğidir. Bu sorunun yanıtı ise oldukça basittir.

Hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir mi

Hamilelik sürecinde cinsel ilişki

Haberin Devamı

Hamilelik sürecinde sadece fiziksel değişimler değil, duygusal değişimler de meydana gelir. Bu değişimlerden birisi koruma içgüdüsüdür. Bu nedenle ebeveynler çocuklarına zarar verme korkusu sebebiyle cinsel ilişkiden kaçınabilir. Daha önceki hamilelik dönemlerinde düşük tehlikesi, çoklu gebelik ya da erken doğum gibi sebepler tecrübe edilmediği sürece hamileyken de eşinizle sağlıklı bir cinsel hayatınız olabilir. Cinsel ilişki sırasında kanama görülmüşse doktorunuza muhakkak danışın. Onun tavsiyeleri doğrultusunda hamileyken cinsel ilişkinizi sürdürebilirsiniz.

Hamilelikte cinsel ilişki sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar

Hamilelikle beraber vücudunuz daha da hassaslaşır. Dışarıdan gelecek enfeksiyonlara karşı daha korumasız kalırsınız. Bu durumda yapılması gereken kendi sağlığınızı ve çocuğunuzun sağlığını korumak için önlemler almaktır. Özellikle cinsel ilişki sırasında eşinizin prezervatif kullanmasına dikkat edin. Bu sizin açınızdan en iyisidir. Hamilelikte cinsel ilişki sırasında kayganlaştırıcı kullanmanız da hamilelik sürecinde enfeksiyon kapma riski taşıdığı için önerilmemektedir.

Haberin Devamı

Cinsel ilişki yaşarken kanamanız olmuşsa derhal doktorunuza bildirin. Doktorunuzun tavsiyesine göre cinsel hayatınızı şekillendirin. Bu tür durumları vakit kaybetmeden bildirmek oldukça önemlidir. Hamilelik sürecinin ilerleyen zamanlarında karnınız oldukça büyüyecek. Bu durumda cinsel birliktelik yaşarken rahat etmeniz daha zor olacaktır. Hamileliğin ilerleyen süreçlerinde rahat etmeniz için farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz.

Hamilelikte orgazm yaşamak

Hamileliğin sadece bedensel olmayan bir süreç olduğunu söylemiştik. Bu süreçte bedeniniz kendini hormonların akışına bırakacak ve sizden de buna uyum sağlamanızı isteyecek. Zorlanacağız durumlar olabilir. Cinsel isteğiniz ani bir şekilde yükselebilir veya inebilir. Özellikle hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde cinsel isteğiniz artabilir. Bu süreçte orgazm yaşamaya korkmayın. Orgazım sizin ve bebeğiniz için aslında oldukça önemli bir şeydir. O anda salgılanan endorfin hormonu sizin rahatlamanıza ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlayabilir. Üzerinizdeki stresi azaltabilir, rahat bir şekilde uykuya geçmenizi sağlayabilir.