Gündem Harp Okulu’nda 14 Temmuz gecesi

Harp Okulu’nda 14 Temmuz gecesi

07.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ / PDY’nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Hava Harp Okulu’ndaki eylemlerine ilişkin 34’ü tutuklu 44 şüpheli hakkında açılan dava dosyasında bulunan yeni görüntüler ortaya çıktı.

Harp Okulu’nda  14 Temmuz gecesi

14 Temmuz 2016’da Hava Harp Okulu içindeki darbe hazırlıklar ile 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi gecesi Hava Harp Okulu’nda yaşananlar okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberin Devamı

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı’na yönelik suikast timinin başında yer alan ve 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in sivil kıyafet ve sırt çantasıyla Hava Harp Okulu’na gelişi görüntülerde yer alıyor. Ardından okulda 14 Temmuz’u 15 Temmuz’a bağlayan gecede Hava Harp Okulu’nda Sönmezateş ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay ile birlikte İstanbul’daki askeri birliklerin komutanlarının katılımı ile son darbe koordinasyon toplantısı düzenleniyor.

Mühimmat dosyada

Görüntülerde 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi Hava Harp Okulu personeli olan darbeci askerlerin silahlarla mevzilenmeleri ile dışarıdaki polis ekipleri ve vatandaşlara ateş açma anları da görülüyor. Dosyada darbe girişimnde kullanılmak üzere depolanan mühimmat ve patlayıcılarıngörüntülerine de yer verildi.

Haberin Devamı