Gündem Hastalar için karla savaştılar

Hastalar için karla savaştılar

04.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde kar çilesiyle mücadele devam ederken, durumdan en çok hastalar etkilendi. Rize’de, üzerine sıcak su dökülen Zeynep 15 saatte hastaneye ulaşırken, Çanakkale’de ise bir kişi donarak hayatını kaybetti

Hastalar için karla savaştılar

Soğuk hava ve kar yağışı yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Çanakkale’de bir kadın kaldığı barakada donarak hayatını kaybetti. Zonguldak’ta bir hasta kepçe ile taşınırken, Rize’de üzerine sıcak su dökülen 14 yaşındaki Zeynep Akbayrak, kar nedeniyle 15 saatlik mücadele sonunda hastaneye ulaşılabildi. Bitlis’te araçlar kara gömüldü.

Haberin Devamı

En soğuk hava sıfırın altında 39.8 ile Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ölçüldü. Rize Ayder ve Bolu Gölcük’te ise kar keyfi yaşandı. Zonguldak’ta da polisler kardan adam yaparak üzerine zırh giydirdi. Yurttan kar çilesi ve kar keyfi manzaraları şöyle:

- RİZE: Kalkandere ilçesine bağlı, yolu kardan kapanan Dülgerli Köyü’nde üzerine sıcak su dökülmesi sonucu vücudunda yanıklar oluşan 14 yaşındaki Zeynep Akbayrak için ekipler seferber oldu. Paletli kar ambulansının gidemediği köye yaya ulaşan sağlık ekipleri sedyeye aldığı kızı güçlükle ambulansa ulaştırdı. 15 saat süren mücadelenin sonunda yaralı kız hastanede tedavi altına alındı.

Çamlıhemşin ilçesinde de ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Yaylaya çıkmayı başarabilenler manzaranın ve karın keyfini çıkardı, naylonlarla kayak yaptı. Bazı vatandaşlar ise kamyonetin arkasına bağlı halatla çekilen şambrellerin üzerine oturarak yaylada kaymanın keyfini çıkardı.

Haberin Devamı

Kar topu savaşına ihbar!

- EDİRNE:Dün sabah başlayan kar yağışı, kenti kısa sürede beyaza bürüdü. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, trafikte çok sayıda hasarlı kaza meydana geldi. Edirne Belediyesi ekipleri yolların kapanmaması için ve araçların rahat ilerleyebilmesi için ana arterler üzerinde tuzlama çalışmalarına başladı. Hafta sonu olması nedeniyle Edirneliler evlerinden ayrılmazken, bazıları da karlı manzara da hatıra fotoğrafı çektirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olduğu kentte kar yağışının süreceği bildirildi.

- MUĞLA:Ortaca’da seralardan akan sular ve ağaçlar dondu. Çiftçiler, seralarında zirai donu önlemek için yağmurlama sistemlerini çalıştırdı ve soba yaktı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 4 derece ölçüldüğü bölgede ağaçlarda oluşan buz sarkıtları ilginç görüntüler oluşturdu.

- KARABÜK:Karabük Üniversitesi öğrencileri, sosyal paylaşım sitesiden yapılan çağrı üzerine kar topu savaşı için 100’üncü Yıl Mahallesi Parkı’nda toplandı. İki gruba ayrılan öğrenciler birbirlerine kar topu attı. Öğrenciler, park dışına çıkarak ara sokaklarda kar topu savaşını sürdürdü. Öğrenciler, özel bir kız öğrenci yurdunun balkonundan kendilerini izleyen öğrencilere de kar topu attı. Yurt görevlisinin tepkisi üzerine başka bir yurda yönelen öğrenciler, bu sırada kırmızı ışıkta bekleyen yolcu otobüsüne kar topu attı. Öğrencilerin kar topu savaşıyla ilgili polise ihbarda bulunuldu. Gelen polis ekiplerinin uyarısı üzerine öğrenciler olaysız dağıldı.

Haberin Devamı

- BARTIN:Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı, araçlar kara gömüldü. Belediye ekipleri, 200 personelle caddelerde vatandaşların yürüyebilmesi için kar temizleme çalışması yaptı.

Eğitime mola

Kar nedeniyle bugün Zonguldak, Batman, Bitlis, Şırnak, Trabzon, Muş, Kırklareli, Rize, Van, Artvin, Ordu, Bartın, Giresun, Kastamonu, Mardin ve Edirne’de il genelinde; Sinop’ta Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri, Samsun’da Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Hastalar için karla savaştılar
Kepçeyle hastaneye

Haberin Devamı

ZONGULDAK: Karaelmas Mahallesi’nde ikamet eden Fatma Yılmaz’ın, nefes darlığı çekmesi üzerine ailesi durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri bölgeye hareket etti. Kapanan yolda fazla ilerleyemeyen ekipler, iş makinesiyle hastaya ulaştı. Yılmaz, battaniyeye sarılarak iş makinesinin kepçesine konuldu ve ambulansın olduğu yere kadar getirildi.


Özel ambulans görevde

KASTAMONU: Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine 16 kilometre uzaklıktaki Çepni köyünde yaşayan Sabri Özbey şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle 112 Acil Servis’i arayarak yardım istedi. Köy yolundaki kar nedeniyle bölgeye Bozkurt ilçesindeki kar ambulansı yönlendirildi. Özbey, yapılan ilk müdahalenin ardından Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastalar için karla savaştılar


Donarak öldü!

ÇANAKKALE: Ezine ilçesinde Akçin Çayı’nın kenarındaki barakalarda yaşayan Roman vatandaşlardan Ünzile Türkmen (55), branda ve naylonlarla kaplı barakasında komşuları tarafından ölü bulundu. Yatalak olduğu öğrenilen Türkmen’in cesedi, ambulans ile Ezine Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hastalar için karla savaştılar

Karda kayboldu

Doğu Anadolu’da 2 günden bu yana aralıksız yağan kar nedeniyle yaşam durma noktasına geldi. Van’da 500 mahalle ve mezra, Bitlis’te 280, Hakkari’de ise 52 köy ve 180 mezranın yolu hala ulaşıma açılamadı. Bitlis’te 2 günden bu yana aralıksız yağan kar evleri ve otomobilleri yuttu. Etkili olan tipi nedeniyle tek katlı evler kara gömüldü.

Hastalar için karla savaştılar


Tabiat parkı karpostal gibi

BOLU: Kar yağışının ardından Gölcük ve etrafındaki çam ormanları beyaza büründü. Tabiat parkında kar kalınlığı
70 santime ulaştı. Hafta sonu parka gelenler manzaranın keyfini çıkardı. Ziyaretçiler göl etrafında yürüyerek fotoğraf çektirdi.

Hastalar için karla savaştılar


Hastalar için karla savaştılar


Paletli kar ambulansının gidemediği köye yaya ulaşan sağlık ekipleri sedyeye aldığı kızı güçlükle ambulansa ulaştırdı.

Yazarlar