Gündem Hastane MHRS randevu almak ücretli mi?

Hastane MHRS randevu almak ücretli mi?

31.01.2016 - 00:22 | Son Güncellenme:

Hastane randevu alma işleminizi online yaparsanız hiçbir ücret ödemezsiniz ancak ALO 182 üzerinden aldığınız randevularla belirli bir ücret ödemek durumundasınız. MHRS üzerinden hastane randevunuzu nasıl alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Hastane MHRS randevu almak ücretli mi

Sağlık Bakanlığının geliştirmiş olduğu MHRS hastane randevu sistemi hastaneye gitmeden internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alabilmeyi yarayan bir sistemdir. Bu sistem hizmete girmeden önce randevu ile bakılmak baya zordu. Randevu almadan hastaneye gidildiği için polikliniklerin önünde bekleyen hastalardan dolayı sıra ve kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Sağlık Bakanlığı bu durumun önüne geçebilmek için böyle bir sistemi hizmete sokmuştur. MHRS hastane randevu sistemini iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin asıl hizmet alanı internet üzerindendir. Yani randevu almak isteyen vatandaşlar internet üzerinden MHRS hastane randevu sisteminin kullanarak randevu alabilirler. MHRS hastane randevu sistemini telefon ile arayarak da kullanabilirsiniz. Herhangi bir telefondan ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan randevu al linkini tıklamalısınız. T.C. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi vatandaş giriş ekranına eğer üyeliğiniz bulunuyor ise bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı, parolanızı ve ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu kutucuğa girmeniz gereklidir. Eğer üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce bir üyelik almanız gereklidir.

Üyelik alabilmek için bu sayfada bulunan yeni üye linkini tıklamalısınız. Yeni üye kayıt bölümünde ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra iletişim bilgileri bölümüne geçmelisiniz. Bu bölüme de telefon numaranızı ve e-posta adresinizi girmeniz gereklidir. Son bölüm ise güvenlik bilgileri bölümüdür. Bu bölümde bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üyelik alma işleminden sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber belirlediğiniz şifreyi gerekli yere girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmeniz gereklidir. O şehirde bulunan hastaneler karşınıza geldikten sonra bu hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmeniz gereklidir. Daha sonrasında sırasıyla randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmeniz gereklidir. Bunları belirttikten sonra sistem size uygun olan randevu gün ve saatlerini bildirecektir. Size en uygun olanı seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğinizi gibi telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. Telefon ile ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alabilirsiniz. Bu telefon numarasını aradıktan sonra sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen hastanın T.C. kimlik numarasını vermeniz gereklidir. T.C. kimlik numarası onaylandıktan sonra sırasıyla randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmeniz gereklidir. Operatör uygun randevu saatlerini size söyledikten sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.