Gündem Hastane Randevu sistemi nasıl çalışıyor?

Hastane Randevu sistemi nasıl çalışıyor?

09.05.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

Milyonlarca hastanın artık internetten ve cepten hastaneye gitmeden randevu aldığını biliyor muydunuz? İşte sizlere Hastane Randevu sistemi nasıl çalıştığı hakkında bilgi vereceğiz. Online randevu sayesinde ya da ALO 182 sayesinde kolayca randevu alabileceksiniz.

Hastane Randevu sistemi nasıl çalışıyor

T.C. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Alo 182, Online randevu alma işlemleri hakkında bilgiler haberimizde.

Haberin Devamı

YENİ ÜYE KAYDI

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, "YENİ ÜYE" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

PAROLA HATIRLAMA

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, daha önceden üyelik kaydı oluşturmuşsanız "Parolamı Unuttum" bölümüne geliniz.
Burada üç yol ile parolanızı öğrenebilirsiniz;
1- E-posta bölümüne T.C. kimlik numaranızı ve e-posta adresini yazdığınız taktirde, parolanız e-postanıza iletilecektir.
2- SMS bölümüne sisteme kayıtlı cep numaranızı yazdığınız taktirde, parolanız e-postanıza iletilecektir.
3- Eğer e-posta ve SMS yoluyla parola öğrenmeyi deneyip uyumsuzluk uyarısı alırsanız; ?Detaylı Kimlik Bilgileri ile Hatırlat? bölümünden bilgilerinizi girerek parolanıza erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

RANDEVU ALMA

Alo182 Aranarak;
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.
Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.
Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
İnternet Üzerinden;
www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.
Mobil Cihaz Kullanarak;
Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

RANDEVU GÖRÜNTÜLEME

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

RANDEVU İPTAL ETME

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca Alo182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS HATTI ÜCRETLİ MİDİR?

Alo182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. GSM firmaları da BTK' nın belirlediği bu üst sınırı geçemez. Ayrıca vatandaşlarımız sözleşme veya paketlerinde geçerli olan bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı' nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.