Gündem Hava Kuvvetleri’nin abilerine operasyon

Hava Kuvvetleri’nin abilerine operasyon

21.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan pilotların verdiği ifadeler doğrultusunda örgütün Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan sorumlu olan ‘mahrem abi’lere yönelik operasyon başlatıldı.

Hava Kuvvetleri’nin abilerine operasyon

Polisin 30 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 120 kişiden 20’si gözaltına alındı.
Batmaz ile bağlantılı
Gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında Balyoz’da kumpas davasında tutuklu yargılanan Mehmet Baransu’nun Din Kültürü öğretmeni olan kardeşi Y.B.’nin olduğu belirtildi. Konya’da örgüte ait dershanede öğretmenlik yapan darbe girişimi sonrası yurt dışına kaçan Din Kültürü öğretmeni A.C.’nin de Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile darbe girişimini yöneten tutuklu sanık Kemal Batmaz ile yüzlerce kez cep telefonu görüşmesi yaptığı tespit edildi.
Öğretmen ve memur
‘Mahrem Abi’lerin sorumlu oldukları askeri personelden ‘himmet’ adı altında para topladıkları, askeriye içerisinde deşifre olmamaları için de namaz kılmamaları, oruç tutmamaları yönünde üyeleri uyardıkları, örgüte bağlılıklarını bildirmemeleri durumunda ise Hava Kuvvetleri’nden atılacakları yönünde tehdit ettikleri ileri sürüldü.
Özellikle sorumlu oldukları pilotların her adımını izleyen mahrem abilerin, pilotlara talimat verdikleri ve aldıkları bilgileri de örgütteki üst kademelere ilettikleri iddia edildi.
Gözaltı kararı alınanların büyük çoğunluğunun memur ve öğretmen olduğu, aralarında daha önce açığa alınan ve ihraç edilenlerin bulunduğu kaydedildi.