Gündem Havada kar rötarı var

Havada kar rötarı var

23.12.2009 - 02:12 | Son Güncellenme:

Avrupa’da onlarca kişinin donarak hayatını kaybetmesine neden olan soğuk ve karlı hava, her gün binlerce uçağın seyir halinde olduğu uçuş trafiğini de altüst etmiş durumda

Havada kar rötarı var

18 Aralık’tan bu yana THY’nin yurtiçi ve yurtdışında 48 seferi iptal edildi. Kayseri, Sivas, Trabzon ve Adana havalimanları inişe müsait olmadığı için THY bu şehirlere olan bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. Ayrıca Düseldorf, Roma, Manchester, Berlin, Milano ve Bükreş’teki yoğun kar yağışı da seferlerin iptal edilmesine neden oldu. ABD’yi de etkisi altına alan yoğun kar yağışı THY’nin New York-İstanbul seferlerini de olumsuz etkiliyor. THY’nin dün sabah 09.25’te Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan New York uçağı 8 saatlik gecikmeyle 17.20’de İstanbul’a geldi.
Adana’da şiddetli rüzgâr ve sağanak yağış hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Onur Air Havayolları’nın 21.30 Adana-İstanbul seferi ve Sun Express Havayolları’nın Adana-İzmir seferi sağanak yağış nedeniyle iptal edildi. Pegasus Havayolları’nın Adana-İstanbul seferi de yağış nedeniyle ertelendi.