Gündem Hayalden doğan bahçe

Hayalden doğan bahçe

26.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmenin peşinden gidenlerin yeni adresi, zararlı kimyasallar kullanmadan üretim yapan çiftlikler. Bu konuda duyarlılık o kadar arttı ki pek çok kişi en iyisini bulabilmek için başka şehirlere dahi gidebiliyor. O adreslerden biri de Urla’daki “Hayal Bahçe”.

Hayalden doğan bahçe

Hayalden doğan bahçe
Lezzetseverlerin yeni keşfetmeye başladığı bahçenin hikâyesi bir babanın hayaliyle başlıyor. Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Engin Özmen, uzun yıllar “Bir zeytin bahçemiz olsun” demiş. Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun olan Kübra Özmen de 2015’te ailesinin Urla’da zeytin bahçesi almasıyla bir marka oluşturmak amacıyla harekete geçmiş. Hatta bu işi bilinçli yapabilmek için Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi üzerine yüksek lisans yapmış. Ve ortaya Hayal Bahçe’den markası çıkmış.

Haberin Devamı

2000 zeytin ağacı var

Hayal Bahçe, İzmir Urla’nın Kuşçular Köyü’nde 90 dönüm arazi üzerinde, yaklaşık 2000 zeytin ağacından oluşuyor. Bu bahçeden elde edilen ürünlerin kalitesine çok önem veriliyor. Kübra Özmen, zeytinyağlarının üretimde gösterdikleri titizliğe dikkat çekerek şu bilgileri veriyor: “Hasat döneminde elle toplanan zeytinlerimizi aynı gün modern tesisimizde ‘soğuk sıkım’ yöntemiyle sıkıyor, zeytinyağımızı, sıcaklığı her mevsim doğru derecede tutulan, güneş ışığından korunan bekleme alanımızdaki dikey krom konik tanklarımızda muhafaza ediyor, müşterilerimizden gelen siparişler için şişeliyoruz.”

Markasını kurarken amacının kaliteli zeytinyağını tüketiciyle buluşturmak olduğunu belirten Özmen’in yeni hedefi ise natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmalarından ödülle dönmek.

Yazarlar