Gündem Hayat veren mucize

Hayat veren mucize

16.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da tıp literatürüne girecek bir ameliyata imza atıldı. Karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil için hastaneye yatan Ahmet Çobanoğlu’nun (62) kalp damarlarında ciddi daralma tespit edildi.

Hayat veren mucize

Doktorlar hem karaciğeri hem de kalbi açısından çok yüksek risk gördükleri Çobanoğlu’nun yaşaması için aynı gün hem nakil hem de baypas gerçekleştirilmesine karar verdi. Çobanoğlu, toplam 18 saat süren iki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ahmet Çobanoğlu, Hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozu nedeniyle nakil olmak amacıyla İstinye Üniversitesi Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir’e yatış yaptı. Ancak nakil öncesi kalp damarlarında hayati risk taşıyan darlıklar tespit edildi. İki branşın cerrahları riske rağmen aynı gün içinde peş peşe baypas ve karaciğer nakli yapılmasında karar kıldı. 18 saat süren ameliyatların ardından Çobanoğlu yaşama tutundu.

Haberin Devamı

Ahmet Çobanoğlu, “Beni yaşama döndüren hekimlerimiz sayesinde şu an hiçbir şikayetim yok” dedi. Babasına karaciğerini veren Hakan Çobanoğlu (38) ise “Hayatımda ilk kez hastaneye gelip iğne oldum. Korkularıma rağmen babamın hayatı söz konusu olunca hiç tereddüt etmedim. Babacığım sağlığına kavuştu. Ben de sayesinde hastane fobimi yendim” diye konuştu.

‘Hayati önemdeydi’

Prof. Dr. Ayhan Dinçkan şunları söyledi: “İki operasyonun aynı anda yapılması gerektiğini hastamız ve hastaya karaciğerini verecek olan oğluyla paylaştık. Önce başarılı baypas operasyonu yapıldı. Sonra hastamız, oğlu ile birlikte karaciğer nakil ameliyatına alındı. 18 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuşan baba ve oğlu daha sonra taburcu edildi.”