Gündem ‘Hayatımdan endişe ediyorum’

‘Hayatımdan endişe ediyorum’

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özge Atılğan kendisine şiddet uygulayan eski eşinin serbest bırakılmasına isyan etti: “Bu adam beni dövdü, başıma silah dayadı, oğlumu kaçırdı ve bırakıldı!”

‘Hayatımdan endişe ediyorum’

Tekirdağ’da yaşayan bir çocuk annesi Özge Atılğan (21) evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle eşi Mehmet Kurt’u defalarca polise şikayet etti ama sonuç alamadı. Bunun üzerine 3 yıllık evliliğini 1 yıl önce sona erdirdi, oğlunun velayetini de aldı. Oğlunu mahkeme kararıyla gören Mehmet Kurt, geçtiğimiz cumartesi çocuğunu geri almaya gelen eski eşini darp etti. Tekrar karakola giden genç kadın, kafasına silah dayanarak ölümle tehdit edildiğini söyledi. Kurt hakkında bir kez daha uzaklaştırma kararı alınsa da Atılğan oğluna kavuşamadı.

Haberin Devamı

Milliyet geçen çarşamba Atılğan’ın çığlığını duyurunca, Mehmet Kurt polis tarafından gözaltına alındı. Genç kadın da oğlunu teslim aldı. Fakat Atılğan’ın şiddet gördüğünü, ölüm tehdidi aldığını söylemesine rağmen Kurt bir gece gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Bunun üzerine Özge Atılğan şunları söyledi: “Bu adam defalarca bana şiddet uyguladı. Onlarca darp raporum ve şikâyetim var. Daha dört gün önce kafama silah dayayıp dövdü beni, oğlumu kaçırdı. Bunlara rağmen serbest bırakıldı. Artık can güvenliğim yok, benim ve oğlumun hayatından endişe ediyorum. Ben ölünce mi hakkım aranacak?”