Gündem Haydar Dümen’in evi hayrete düşürdü

Haydar Dümen’in evi hayrete düşürdü

06.06.2013 - 21:41 | Son Güncellenme:

Ünlü Nöroloji ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Haydar Dümen, evinin kapılarını gazetecilere açtı

Haydar Dümen’in evi hayrete düşürdü

Ünlü Nöroloji ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Haydar Dümen, evinin kapılarını gazetecilere açtı. Görenleri hayrete düşüren Dümen’in evinde tavuktan bıldırcına, ördekten kargaya toplam 31 hayvan bulunuyor.
Ağırlıklı olarak mesleki kimliği ile ön planda olan Dr. Haydar Dümen’in evi görenleri hayrete düşürüyor. Yakın çevresi ve ailesi dışında hayvan sevgisi pek fazla bilinmeyen Dr. Haydar Dümen’in evi adeta bir çiftliği andırıyor. Dümen, evinde tavuktan bıldırcına, ördekten kargaya toplam 31 hayvan besliyor. Kapılarını gazetecilere açan Dümen’in evinde hali hazırda 12 tavuk, 4 köpek, 4 güvercin, 2 bıldırcın, 3 muhabbetkuşu, 2 ördek ve yine Dümen’in vazgeçemediği kargalar bulunuyor. Tam bir hayvansever olan Dümen, sokakta rastladığı yaralı hayvanların bakımını üstleniyor.
Sözlerine kargalarına olan sevgisini anlatarak başlayan Dümen, “4 kargam var, kargam favori ve eğitimli hayvanlar. Ta 1943 yılından buyana ben karga besliyorum. Uzmanlığım bir numaralısı karga eğitimidir. Yani nöroloji ve psikiyatriden daha öne geçebilir, çünkü bu alanlara 1968’li yıllarda geçtim. Bu hayvanlar köy kökenli, köyde yaşamanın hayvanlarla bir organik bağı var. Ben de sanıyorum sosyal hayata fazla uyum sağlayamayınca bu hayvanlarla oyalandık. Çok seviyorum hayvanları” dedi.
Beslediği hayvanları sıralayan Dümen, “4 köpeğim var, 3 muhabbet kuşum var, 4 kargam var, 13-14 tavuğum var, ördek var. Yani var ha var. Kim bilir hangi hayvanlar katılır bunu bilemem. Ben kargasız olamıyorum. Karga dünyanın en zeki hayvanlarındandır. Çok sahibine bağlı. Banyosunu yapar, hırsızlığını yapar, peşinden koşturur. O zaman oyalanıyorsunuz ve aranızda bir sevgi bağı oluşur” diye konuştu.
Taksim Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Dümen, “Herhangi bir tarafta değilim. Taraf olarak ben çağdaş ve uygar toplumların evrim sürecinin en doruklarındayım. Ben misyonum olarak halkıma verdiğim hizmette uygar olana da, en tutucu olana da hizmet veriyorum. Tamamen baştan sona şöyle bir yanlış içeriyor” dedi.